Toplantıda konuşan  Önder Kahveci sağlık, çalışma hayatı ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Milletinin değerlerini Türkiye Kamu-Sen’i var eden değerler olduğunu belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci ahlak üzerine sendikacılık yaptıklarını belirterek  “ Yetki dönemi yaklaşıyor kamu sendikacılığı adına çok kötü örneklere şahit oluyoruz. Üye yapana para verilmesi gibi akla gelmeyecek, kamu sendikacılığına zararlı işleri görüyoruz. Buradan söylüyorum; Türkiye Kamu-Sen teşkilatlarına talimatımdır. Ahlak üzere sendikacılık yapacaksınız.  En ufak bir sapma söz konusu olmayacak.  Yüzde yüz yerli yüzde yüz milli bir sendikacılık yapılacak. Bizi var eden değerlerimizden taviz verilmeyecek. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemizi hak eden hakkını alana dek sürdüreceğiz.  Kamu çalışanlarının taleplerini hayata geçirmek için mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Temel talep olan ücret artışları ile ilgili 3 önemli hususu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ek zam, refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi bu üçü hayata geçmezse maaşları reel olarak arttırmamız mümkün değil. Mutlaka bu konularda adım atılmalıdır ” dedi.

Sağlık alanında yaşanan son gelişmelere de değinen Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Hekiminden hemşiresine, ebesinden, sağlık memuruna, sağlık teknikerine, teknisyenine bütün sağlık çalışanları bu ülkenin değeridir. Hepsinin meselesi de bizim meselemizdir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Bu ekibin ayarlarıyla oynamak isteyenlere müsaade etmeyiz. Hiç kimse de etmemelidir.” dedi. 

Genel Başkanımız Önder Kahveci pandemi kahramanlarının sorunlarının çözülmesi için yapılacak düzenlemelerin vakit kaybetmeden hakkaniyet ölçüsü ile kapsamalı bir şekilde hayata geçmesini istediklerini kaydetti.

Genel Başkanımız sözlerini temsilcilerimize sendikal çalışmalarında başarı ve kolaylıklar dileyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim