Darı unundan baklava İncir ağacından oklava Olmaz. Türkiye liyakatsiz sendikalar çöplüğüne döndü. Ülkemizde Sendikacılıkta yeni bir çığır açıldı. Uluslararası kurallara göre sendikalar toplumun en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Sendikalar Her zaman aldıkları kararlar ile çalışan üyelerinin yanında yer alırlar. Sendikalar Hükümetten değil üyelerinden talimat alırlar.Ancak ülkemizde ise aslan gibi esip gürleyen sendika başkanları o masada ne varsa süt dökmüş kedi yavrusuna dönüyorlar.

Mikrofon açık kaldı, şapka düştü kel göründü.Devletin organı TÜİK' e göre Nisan ayında gıda fiyatları yüzde 31,86 Mayıs ayında yüzde 28,44 oranında artmış. Bu oranların halkın cebine yansıması kat be kat daha fazla olmuştur.Ekonomistlerin yıl sonu için bekledikleri en iyi enflasyon oranı % 13 olarak tahmin edilmiş.Peki Türk- İş le yapılan anlaşmaya göre % 8 + % 4 olmak üzere yıl sonu için toplam % 12 zam öngörülmüştür.İşçilerin % 80 i Türk -İş yetkililerinin açıkladıkları Yoksulluk sınırının altında maaş almaktadır.

Memurlarla ilgili Hükümet ile Yetkili Memur Sen Konfederasyonu Masaya oturdular. Sayın Ali YALÇIN Memur zam taleplerini Hükümet yetkililerine ileterek memurlarda hayal kırıklığına neden oldu. Kuruş sendikası değil duruş sendikasıyız diyenler beka sorunundan bahsedenler bu senede Milletin adamı çözsün diye bir bahane bulup Masadan hayal kırıklığımızı kat be kat artırarak kalktılar.

Arkadaşlar sendika başkanlığı vebal işidir. Bir şey alıp satma yeri değildir. Eğer alım satım yapmak istiyorsan bu ise en uygun yer pazardır.  Bir milyon aktif çalışanın var .Bunların aileleriyle birlikte hesaplarsan üç milyona yakın kişi eder.Bu kadar kişinin vebalini sen nasıl çekeceksin.Yapacaksanız adam gibi yapın , Milletin vebalini almayın.Kendiniz için istemediğiniz şeyleri üyeleriniz içinde istemeyin.

Mayıs ayı geldiğinde biz hükümet sendikasıyız her işinizi yaparız diyen sendika yetkilikleri hiç bir elle tutulur eylem yapmadan masadan kalkacak hakem heyeti belirlesin diyecek.O zaman sana sormazlar mı sen ne işe yarasın diye.Yukarıda söylediğim şeyi tekrar söylüyorum Darı unundan baklava İncir ağacından oklava Olmaz.Sizden de sendikacı olmaz.

Türkiye'de Hükümet Sendikacıları satın almayı Sendika yetkilileri de kendilerini pazarlamayı bırakmadığı müddetçe bu tablolar değişmeyecektir. Demokratik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin KUCUR İşte Bu yüzden Siyaset için değil Sendikacılık için varız diyoruz.İşte bu yüzden Siyasetsiz Sendika diyoruz şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak:Haber29

Editör: TE Bilisim