Samsun'da kamu hastanelerinde başhekim, müdür ve müdür yardımcılarının belirlendiği 'sözleşmeli yönetici atama' sürecinde sona yaklaşıldı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ninde yer aldığı 6 sağlık kurumunda yönetici atama süreci devam ederken, Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen ile Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Samsun Şubeleri karşı karşıya geldi. 

KARŞI ÇIKILAN İSİMLERE GÖREV VERİLDİĞİ İDDİASI 

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nında müdahil olduğu yönetici atama sürecinde, 160 yöneticiden 130'unun Sağlık Sen üyesi olması ve Türk Sağlık Sen'in karşı çıktığı isimlere de görev verilmesi kriz yarattı.

  ÇAKMAK: SÜRECİ İZLİYORUZ

  Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sözleşmeli idareciliğe karşı olduklarının altını çizdi. "Yöneticiler sınavla ve kriterle belirlense çoğu atanamayacak "diyen Çakmak, "Karşı çıktığımız isimleri ilgili yerlere bildirdik. Atanan listeye baktığınızda yüzde 90'ı yani, 160 isimden 130'u Sağlık Sen üyesi. Havza, Kavak ve Ladik'te karşı çıktığımız isimlere yeniden görev verildiğini görüyoruz. Bu isimlerden çok, halka nasıl hizmet verecekleri yönünde kafamda çok soru işareti var. 30 yıldır sağlık sektörünün içindeyim. Cumhur İttifakı'na ve sağlık sektörüne zarar veren isimlere görev verilmesi şaşırtıcı. Bu onlarla gidilen yolun kısa olacağını gösteriyor. 'Biz atandık rahatız' demesinler. Bizi rahatsız edenlerle hukuk yoluyla hesaplaşacağız. Bana göre sözleşmeli idareci sendikalı olmamalı. Bunların kendi aralarında da kavga var. Süreci izliyoruz "açıklamasını yaptı.

  BİÇER: LİSTEYE ÖNCÜLÜK ETMEDİK

  Sağlık Sen Şube Başkanı İlyas Biçer ise listeye öncülük etmediklerini vurguladı. "Önerdiğimiz isimlerimiz var" diyen Biçer, "Adam Sağlık Sen üyesidir ama yönetici olmuştur, sendikanın referansı olmamıştır. Bizim o kadar idareciye referans olma şansımız yok. Sahadaki söylenenleri hayretle duyuyorum. Bizim liste belirleme gibi bir şansımız yok. Ortada siyasi bir irade var. İttifaka zarar verecek davranışlardan tabi kaçınıyoruz "açıklamasını yaptı.  Cumhur İttifakı'nında müdahil olduğu yönetici atama sürecinde, 160 yöneticiden 130'unun Sağlık Sen üyesi olması ve Türk Sağlık Sen'in karşı çıktığı isimlere de görev verilmesi kriz yarattı.   AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu  Cumhur İttifakı liste üzerinde çalıştı  Cumhur ortakları liste üzerinde çalışmış  Samsun'da kamu hastanelerinde sözleşmeli yönetici belirleme sürecinde sendikaların görüşleri doğrultusunda AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın liste  üzerinde çalışma yaptıkları öne sürüldü

Haber: Zekeriya FIRAT 
Kaynak Linki = https://www.hedefhalk.com/haber/saglikta-atama-krizi-1656172

Editör: TE Bilisim