Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs salgını kapsamında Türkiye'yi dünyaya tanıtmak için skandal bir video hazırladı.

Bakanlık 'GoTurkiye' adlı hesaptan paylaştığı skandal bir videoda turistlerin göreceği Türklerin "Keyfine bak; ben aşılandım" maskesi takacağı ifade edildi.

TEPKİ ÜZERİNE YAYINDAN KALDIRILDI

Türk vatandaşlarını yabancı turistlere karşı küçük düşürücü ifadeler kullanılan video, sosyal medyada gelen tepkiler üzere yayından kaldırıldı.

Ayrıca tepkiye yol açan skandal videoda, "Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna Turizm için Çifte Güvenlik diyoruz! Gelin ve #TurkishRiviera'nın tadını gönül rahatlığıyla çıkarın" ifadeleriyle yayınlanan videoda, turistleri karşılayan otel görevlilerinin maskelerinde "Enjoy, I'm vaccinated (Keyfini çıkar, aşılıyım)" ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

İşte o video;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" diyerek tepki toplamıştı.

Editör: TE Bilisim