TAŞKIN: “Sözleşmeli idareciler sendikacılık yapmak yerine işlerini yapsınlar!”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, bazı sağlık teşkilatlarında sözleşmeli idarecilerin sendika seçimlerine müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirterek yetkililerin dikkatini çekti!

Kasım- Aralık aylarında yetkili sendikanın şube seçimleri olacağına dikkat çeken Taşkın, delege seçimlerinin devam ettiği bu günlerde delege olmak isteyen bazı sözleşmeli idarecilerin personelleri baskı altına aldığını belirterek, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na muhalefet edenler hakkında yasal işlem yapılması gerektiğini söyledi.

Sağlık teşkilatlarında görev yapan bazı sözleşmeli idarecilerin şube yönetimlerinde görev alabilmek için delege olmak istediğini, bunun içinde yoğun mücadele ettiklerine vurgu yapan Taşkın, bazı sözleşmeli idarecilerinde şube başkan adayını desteklemek için sendikal çalışma yaptıklarını, sağlık teşkilatlarının sorunlarını, problemlerinigöz ardı ederek personellerin moral ve motivasyonlarını bozduklarını söyledi.

Necip Taşkın, 4688 Sayılı yasaya aykırı tutum ve davranış içinde bulunan sözleşmeli idarecilerin eylemlerinin aynı zamanda TCK’ya göre de suç olduğuna dikkat çekerek, Sağlık Müdürlüklerinin, Kaymakam ve Valiliklerin müdahale etmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Sendika referansıyla sözleşme imzalayan idarecilerin, sağlık teşkilatlarının ve personellerin sorunlarıyla ilgilenecekleri yerde adeta sendikacı gibi hareket ettiklerini yıllardır söylüyoruz. Personellerin taleplerini ve beklentilerini dikkate almayan, mevzuatı bilmeyen, liyakatsiz bazı sözleşmeli idarecilerin tutum ve davranışları ne yazık ki kurumlarımıza zarar veriyor. Hizmeti satın alanlarda mağdur ediliyor.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun sendikal faaliyetleri düzenlemede yetersiz kaldığını biliyoruz. Bu yasa nedeniyle çalışanlar hür iradeleriyle sendikalarını seçemiyorlar. Bu nedenle 4688 sayılı yasa değişmelidir. Günün koşullarına göre iyileştirme yapılmalı, idarecilerin sendika çalışmalarına müdahil olmaları, çalışanlara mobbing uygulamaları engellenmeli, bu konularda ağır müeyyideler getirilmelidir.”

Editör: TE Bilisim