SİYASİ KAYGISI OLMAYAN BAKANLIK BÜROKRASİSİ YİNE  SAHNEDE

Başlıkta bahsettiğimiz söz konusu bürokrasi devlet kademelerinden gelmeyen özel sektör menşeili Sayın Bakanı sürekli yanıltan, aldatan ve istedikleri yöne doğru sürükleyen bürokrasidir. Bu bürokrasi kendilerinin şu anda orada olmalarını sağlayan siyasi iradenin geleceği ile ilgili herhangi bir kaygı taşımamaktadır.

Aileleri ile birlikte bir milyonu aşan sayıları ile önemli bir seçmen grubunu oluşturan sağlık çalışanlarının aylardır önemsenmemesi, onlarla ilgili hiçbir somut adım atılmaması sağlık çalışanlarımızın  siyasi iradeye karşı  küskünlüklerine neden olmaya başlamıştır. 

1 Ağustosta yayınlanan ek ödeme yönetmeliğindeki değişikliğin uygulanma şeklinin nasıl olacağı ile ilgili beklenen genelge  maalesef dün yayınlanmış ve  fiyasko ile sonuçlanmıştır. Başta da belirttiğimiz gibi siyasi kaygı taşımayan  bürokrasi yine aylardır onca uyarımıza kulaklarını tıkamış ve sağlık çalışanlarımızın beklentilerine cevap vermeyerek artık bilinçli bir şekilde siyasi iradeye zarar  vermeye başladığı kanısını bizde uyandırmaya başlamıştır..

Artık uyarımız bizi kaale almayan ve önemsemeyen  Sayın Bakana değil; kendisi de iktidarının ilk yıllarında bu bürokrasi ile büyük sorunlar yaşayıp bunları yok etmek için üstün  gayret gösteren  Sayın Cumhurbaşkanımıza olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanım
 Aylardır tükenen, hastalanan ve ölen bu insanlar bir de bu bürokrasi tarafından mağdur edilmekte, hakları gasp edilmektedir. Uzmanlarınıza inceleteceğiniz  eski ek ödeme ve yeni ek ödeme yönetmeliğinin arasındaki farklarla COVİD’den önceki ve sonraki  çalışma  şartlarını karşılaştırdığınızda ve mağdur olan kesimin sayısını ortaya çıkardığınızda  söylemek istediğimiz daha aşikar ortaya çıkacaktır. 
Birileri olayı kamufle etmek için din hizmetlerine tavan ödemesini %100 vermiş, algıda seçicilik yöntemi ile hedef şaşırtmışlardır. Hem din adamları kayırılıyor havası yaratılarak pusuda bekleyen mihrakların ekmeğine yağ sürülmüş, hem de  ilgili siyasilere Allah razı olsun dedirterek asıl konu  hedeften uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Bunlar  durumun vehametini bizlere net olarak  göstermiştir.

Olay artık ek ödeme yönetmeliğinden çıkmış başka bir boyuta geçmiştir. Tüm dünyada pandemi nedeni ile sağlık çalışanları ödüllendirilirken Türkiye'de  tam tersine bir gidişin olması ve her akşam Bakanın önüne konulan metinlerde sağlıkçılar meth edilerek bir şeyler yapılıyor havası verilmesi teorimizi daha da güçlendirmiştir.. Halkımızın tedbirlere uyması, halkımız tarafından sağlıkçılara verilecek en büyük destektir. Ancak devletimizden beklediğimiz destek asla gösterilmemektedir.
 Uyarımız açıktır ve çok geç olmadan  müdahale edilmesi gerekmektedir...

Saygılarımla.

Bekir Nennioğlu 
Sağlık-sen Adana Şube Başkanı

Editör: TE Bilisim