Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi sağlık çalışanlarını ziyaret etmeye devam diyor. Sağlıkçıların istek ve önerilerini raporlayan Çeker, bu kapsamda Kocaeli Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesinde görev yapan sendika üyesi ve sağlık çalışanlar ile bir araya geldi.

“İŞ YERİ TEMSİLCİLERİMİZİ ZİYARET EDİYORUZ”
Türk Sağlık-Sen İşyeri Temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde, toplu sözleşme öncesinde çalışanların çalışma hayatındaki yaşadıkları sorunlar ile sosyal ekonomik problemlerin tespiti için saha çalışması yaptıklarını belirten Başkan Çeker, tüm çalışanları çalıştıkları birimlerde ziyaret ederek ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarını ifade etti. Başkan Çeker, sağlık çalışanları ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak her daim sahada çalışanları dur durak bilmeden yönetim kurulumuz ve hastane işyeri temsilcilerimiz ile ziyaret ediyoruz. Biz sendikacılığı fındık, fıstık, lokum, kupa bardak dağıtmak, hediye sırt çantası vermek olarak görmüyoruz” dedi.


“GÖRMEZDEN GELEREK SENDİKACILIK YAPILMAZ”
Açıklamalarını sürdüren Çeker, “Bizler canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımızın haklarını alabilmelerini ve herkesin ihtiyaçlarını kendilerinin almalarını sağlamasından yanayız. Bunu çalışan ile sendika birlikte yapacağız. Dinimizde de belirtildiği gibi, alın teri kurumadan çalışanlarımızın haklarını almalarından yanayız. İdarelerle birlikte kol kola gezerek sorunları görmezden gelerek sendikacılık yapılmaz. Türk Sağlık Sen olarak dün olduğu gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Sahada yaptığımız tespitlerimizi rapor halinde kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak:kocaeligazetesi.
Editör: TE Bilisim