Sağlığın kanayan yaralarından biride ‘’ Yurtdışı Sağlık Personeli Görevlendirmeleri’’

personel sağlık

Hürriyetçi Sağlık SEN’den Yurtdışı Sağlık Personeli Görevlendirmeleri hakkında çarpıcı tespitler geldi.

Sendika Genel Başkanı Muhammed BİRİNCİ yaptığı açıklamada gerçekleri tektek gün yüzüne çıkardı.

İşte açıklamadan öne çıkanlar;

Hali hazırda Bangladeş, Sudan, Somali, Nijer, Arnavutluk ile Kırgız Cumhuriyetlerinde duyuru ile bazı yerlere ise duyurusu yapılmaksızın ( KKTC, Suudi Arabistan UMRE kısmı, Suriye ve bilmediklerimiz…  )  direk görevlendirme ile sağlık personeli görevlendiriliyor

11 Ocak 2022 Tarih ve 31716 sayılı Resmi Gazete yayımlanan ‘’ Yurdışı Gündeliklere Dair Karar’a göre yukarda bahsi geçen ülkeler için ortalama 95 dolar gündelik ödeniyor. Bu da 3 ayda Türkiye’de ki maaşı ve diğer hak edişler eklenince 250 bin lirayı buluyor.

İstanbul’un göbeğinden bir hastaneden  lisans mezunu 25 yıllık  bir hemşire 250 bin lira gelir sağlaması için 20 ay çalışması lazım. Ancak torpilli kişiler 20  aylık geliri sadece 3 ayda alabiliyor.  Hatta daha torpilliler 3 ay yerine 6 ay göreve gidiyorlar…

800 bin personeli olan Sağlık Bakanlığını adaletli ve hakkaniyetli davranmaya davet ediyoruz.

Yurtdışı görevlendirmelere kriterler getirilmeli adalet sağlanmalıdır.

Örneğin  başvurucular mülakatı olmayan bilgiye dayalı bir sınava alınmalı, hizmet puanı,  hizmet yılı, derece kademe, yüksek öğretim , vb   kriterlere bakılmalı. Başarılı olanlar görevlendirme zamanı gelince bu puana  göre görevlendirilmelidir.

Şuan ise bu saydıklarımızın çok uzağında bir noktadayız. Zira başvurucular arasından kazanalar gizleniyor. Bakanlık gidecek isimleri resmi sayfasından duyurmadığı gibi, gidecek isimler ise gideceklerini bir whatsap grubudan birkaç gün önce öğreniyor. Her şey tam bir gizlilik çerçevesinde yürütülüyor. Resmi yazışmalar yok denecek kadar az şekilde yapılıyor.

Bir bakan, bir milletvekili yada bir genel müdür devreye sokulmadan yurtdışına gitmek neredeyse imkansız.

Bunun Birde Öteki Tarafı Var

Aynı şartları taşıyan 2 kişi arasından torpilli olanı seçen iradeye sesleniyoruz !

Yatacak yeriniz yok ! Bu vebal, bu günah, bu kul hakkı nasıl temizlenir. Bir tane babayiğit yok mu? Kardeşim hak yiyoruz. Bu iş böyle olmaz diyecek ?

personel sağlık

Editör: TE Bilisim