Toplumda son zamanlarda sağlık çalışanlarına ciddi bir zam yapıldığına dair bir algı yaşanmaktadır. Ancak işin iç yüzü böyle değildir. Sağlık çalışanları en yakınlarını dahi '' bir zam yapılmadığına '' ikna edememektedir.

Hürriyetçi Sağlık Sen'in  yaptığı bir araştırmada ise hemşire maaşı ile en düşük devlet memuru maaşı neredeyse aynı olduğu görüldü.

Sendika, Sağlık Çalışanlarının döner sermaye ek ödemesinde dağıtılabilecek döner sermaye miktarının artırılması ile beraber bir TABAN belirlenmesi talep etmektedir.

Sağlık Çalışanlarının sabit ek ödemelerinin genel bütçeye aktarıylmasıyla oluşan yeni kaynak ile tüm sağlık çalışanlarına temel maaşın üstüne yeni bir SABİT ek ödeme getirilmelidir.

Hürriyetçi Sağlık Sen'in bu yönde talebi ise şu şekildedir

Yapılan devlet memuru zam oranından artan, vergi, izin rapor vb kesintilerden muaf yeni bir SABİT ek ödeme yüzbinlerce sağlık çalışanını mutlu edecek bir sistem olacaktır.

Sendika Genel Başkanı Muhammed BİRİNCİ konuya ilişkin yaptığı açıklamada: '' Bu rakamlar birer taban olacak, doktorumuz üstüne performansını, acil hemşiremiz, ambulans şoförümüz tabanın üzerine acil farkını alabileceği bir sistem istiyoruz'' Dedi. BİRİNCİ ayrıca : '' Tabandan ödenen miktarın ise performanstan mahsup edilmeden tamamen başka bir ödeme kalami gibi hesaplanmasını istiyoruz '' Dedi.

personel sağlık

Editör: TE Bilisim