Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU  Döner Sermaye ödemelerinde hekimlerin hakkının kaybolmayacagını bildiren bir açıklama yaptı.

NENNİOĞLU  yapmış olduğu açıklamada;
6.Dönem Toplu Sözleşmenin Sağlık ve Sosyal Hizmet bölümünün sonunda tabip dışı personelin  sabit ek ödeme % 20 arttırımlı ödeneceği hükme bağlanmıştır. Bu husus sağlık çalışanları açısından çok ciddi bir kazanımdır. YHS, GİH ve hiç performans alamayan sağlık çalışanlarına üst düzeyde fayda sağlayacaktır. 

Tabiplerinde % 20 arttırımlı ücret alabilmeleri için mücadele devam etmektedir.

Tabip dışı çalışanların garanti gelirleri arttığı için tabiplerin ek ödemesinin azalacağı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. 

Halbuki sabit ödemeler performans dan ayrı hesaplanıp, daha sonra performansdan mahsup edilir.

İlgili yönetmeliğe göre;
"Dağıtılabilecek döner sermaye tutarının belirlenmesi
MADDE 8 – (1) Döner sermaye komisyonu, uluslararası sağlık hizmetleri kapsamı dışındaki dağıtılacak tutarı (karar alınan tutar), sağlık tesisinin o dönemde bu kapsamda elde ettiği gayrisafi hasılattan öncelikle Hazine payı, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi gereğince ayrılacak pay ile Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirlenen oranın sağlık tesisi kalite katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirler." Şeklindedir. 

Görüleceği gibi sabit ödemeler Genel olarak performansı etkilemeyecektir. 

Bu hususun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim.

Saygılarımla. Dedi.

Editör: TE Bilisim