Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi.

Köksal, "Şimdi il teşkilat yapısı maaşlarını paylaşalım, kimden medet umuyoruz, taşranın sorununu iletmiyorlar, biraz maaşlarına bakalım" dedi ve sağlık yöneticilerinin maaşlarını açıklayarak onlara da tepki gösterdi.

Köksal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın bakanım bütün dünya ikinci dalga için hazırlık yapıyor. Bir şekilde her devlet kendi önlemlerini alıp bunun yanında özverili çalışan sağlık personeline destek ve teşekkür mahiyetinde ödüller veriyor. Ödüller öncelik ile özlük üzerinden yapılıyor. Sağlık çalışanlarına nişane verilerek en zor süreçte en büyük bedeli ödediklerinden dolayı minnetlerini sunuyorlar. Bakan Koca tarihe geçecek! Sahadan net bilgi verilmeden çalışanlar ne istiyor farkında olmadan? İşi en iyi bilen, sürekli sahada dert dinleyen sivil toplum örgütlerini bile dinlemediniz. Aile hekimliği çalışanlarını, ağız diş sağlığı hastanelerini yok saydınız. 3 ay destek sözü verdiniz. Mart 15'e kadar bütçelerini oluşturmuş hastanelere rağmen uyanık bürokratlar Mart ayını da destek kapsamına alarak sadece 2 ay destek verdiniz. Devletimizin zor günlerden geçtiği süreçte 4,5 milyar TL pay ayrıldı ama siz adaletli dağıtım bile yapamadınız. 550 bin sağlık ordusu bir alkış ile geçiştirdiniz. Motivasyon ilk günden itibaren hızla düştü. İzinler iptal edildi. Anne/ baba sağlık çalışanı olanlar evlatlarını emanet edeceği yer bulamadı" "Savaşta para aranmaz!"

Köksal, şöyle devam etti; "Yetmedi yüzde 100 destek sloganı ile sonu düşünülmeyen etkisi az, keşke hiç verilmese denildi. Hükümet yok zamanda 4,5 milyar TL kaynak ayırdı ama dağıtamayan beceriksiz bürokrat ordusu sizin eseriniz sayın bakanım! Amacımız para değildi ama en çok bedel ödeyen sağlık personeli sizden beklentileri vardı ama siz sahanın iki problemini Cumhur Reise iletmediniz, iletemediniz! Binlerce kişiden sahada duyuyorum Milli Eğitim Bakanı bizim bakanımız olsun. Mesele ne biliyormusunuz? ‘’Samimiyet’’ Milli Eğitim Bakanı uzaktan eğitim veren hiç bir öğretmenin aylarca bir TL'sini kestirmedi. 20 bin öğretmen atamasını erteletmedi korona dönemi okullar kapalı olmasına rağmen! Sizden bekledik; ‘’3600’’ der mi? ‘’Genç atama bekleyen meslektaşlarımıza müjde verir mi? Döner sermaye illetinden bizleri hekim dışı sağlık personelini kurtarır mı’’ dedik! Siz meclise ve sahaya şunu diyemediniz; Hiçbir devlet memuru ve maaş ile çalışan işçi 3 parçada maaş alıyor mu? Sizin maaşınız bir sistemin iki dudağının arasında oldu mu? Mesela diş hekimleri 10 bin TL maaş alıyordu, Temmuz ayında 6 bin TL aldılar, haberiniz oldu mu? Bence yoktur… Olsa inanın iki kelime ederdiniz" dedi.

Köksal Sözleşmeli Yöneticilerin Maaşlarını açıkladı

Köksal, "Her gün sosyal medyada maske, mesafe, hijyen demekle sağlık planlaması yapılmıyor. Saha kan ağlıyor, motivasyon bitmiş durumda, birinci dalga bitmeden ikinci dalga başlıyor. Nasıl bir yol izleyeceksiniz merak ediyorum gerçekten... Dağ gibi sorunla birikmiş ama siz yok sayıp halının altına süpürdünüz. Sahanın derdini gerçekten çekinmeden söyleyecek İl Müdürlüğü teşkilatları kurmak varken maaş çarpanına ve torpile göre teşkilat kuruluyor. Korona sebebi ile vefat etmiş sağlık çalışanları şehit bile sayılmıyor. Üzülerek söylüyorum genç vefat eden sağlık çalışanlarının ailesi mağdur ediliyor, kanun gereği maaş dahi bağlanmıyor. Ağzınızdan şehit sayılmalı cümlesi daha çıkmadı! Sağlık çalışanlarının hakkını savunmayan ve halk karşısında itibarsız yapan bürokratik sistemdir. Şimdi il teşkilat yapısı maaşlarını paylaşalım, kimden medet umuyoruz, taşranın sorununu iletmiyorlar, biraz maaşlarına bakalım!

İl Sağlık Müdürü 27 /34 bin,

başkanlıklar 20/27 bin,

başkan yardımcısı 19/25 bin,

başhekimler 15/23 bin...

Kimden çözüm bekliyorsunuz ki; 10 kişi mutlu olsun yeter" dedi.

Editör: TE Bilisim