Personel Sağlığın İnstagram Sayfasına ulaşmak için tıklayın ( ismimizi kullanan ancak  sitemizin logosu olmayan sayfalara abone olmayın,  sitemizin sayfası aşağıdaki şekildedir ) 

www.personelsaglik.net

sağlık personeli 

"SAĞLIK ÇALIŞANINI “MAHKUM ODASINA” KİLİTLEYEN,”SUS,OTUR YERİNE,TERBİYESİZ.ŞEREFSİZ VATAN HAİNİ, TERÖRİST” ŞEKLİNDEKİ İFADELERLE

HAKARET EDEN DENİZLİ ÇAL DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ HALİL OĞUZHAN Z. HAKKINDA; ÇAL İLÇE CUMHURİYET SAVCILIĞINA YAPILAN İHBAR VE ŞİKAYET ÜZERİNE,

Çal Cumhuriyet Savcılığının İddianamesine konu olan;

Soruşturma No : 2020/715 Esas No : 2021/39 dava dosyası açılmıştır.

DELİLLER : İddia, Kamera inceleme ve çözümleme tutanağı, sabıka kayıtları, şüphelilerin

ifadeleri, müşteki ve tanık beyanları ve tüm dosya kapsamı neticesinde;

şüpheli Başhekim Halil Oğuzhan Zorlu'nun üzerine atılı hakaret ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediğinin sabit olduğu tespit edilmiştir.

Çal Devlet Hastanesinde sözleşmeli personel olarak görev yapan ve ayrıca kısa süre önce Biz Sağlık-Sen üyesi olan E. Ç. göreve başladığı günden itibaren sistematik mobbing ile karşı karşıya kaldığını, sürekli dışlandığını, çalışma arkadaşları ile arasına mesafe koymaları yönünde telkinde bulunulduğu şeklinde iddiaların ardı arkası kesilmemiş.

Laboratuvar çalışanı arkadaşı hakkında şikayetçi olmak için başhemşirenin odasına giden üyemiz durumu aktarırken bir anda başhemşirenin beyaz kod vermesi üzerine üyemiz güvenlik eşliğinde hastane dışına çıkartılarak saatlerce bekletiliyor. Durumu öğrenen Başhekim laboratuvar Teknisyeni olan Sağlık çalışanını “Mahkum Odasına Kilitleyin” talimatı veriyor. Güvenlik ekiplerince sağlık çalışanı ve aynı zamanda üyemiz E. Ç. mahkum odasına kilitleniyor. Başhekim üyemiz hakkında "sen sus, otur yerine, terbiyesiz, adi, şerefsiz, vatan haini" diyerek bunu hastaneye sevk edin şizofrendir bu vs. gibi akıl almaz hakaretlerde bulunuyor.

Doğu kökenli olan üyemiz Evin Ç. Hakkında bu teröristtir diyecek kadar ırkçı tavır sergileyen başhekimin amacının üyemizi memuriyetten men etmek olduğu açıktır.

Pandemi döneminde canla başla çalışan sağlık çalışanlarının Liyakatsiz ve torpilli atama sonucunda devletin makamını hırs ve egolarını tatmin etmek için kullanmalarına artık müsaade edilmemelidir.

Adaletin tecelli edilmesini, hukukun önünde kişi, kurum ve zümrelerin eşit olduğu anlayışı ile bu olayın örtbas edilmesine fırsat verilmeden kamuoyunun ve sağlık çalışanlarının vijdanlarına dokunan bu çirkin eylemin failleri hakkında idari işlemlerin biran önce başlatılmasını umuyorum.

Savcılık Soruşturma bilgi ve belgeleri şahsımda mevcut olup, yargıya taşınan bu olay hakkında daha fazla detaya girmeden, Kişi hürriyetine yapılan bu ilkel yaklaşımı kınadığımı belirtiyor;

İlgili kişi hakkında Denizli İl Sağlık Müdürlüğünü, Denizli Valiliğini, Sağlık Bakanlığını ve Cumhurbaşkanlığını göreve davet ediyorum."  ifadelerine yer verdi.

Cihan TEKİN

BİZ Sağlık-Sen

Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim