Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde taşeronda çalışırken kadroya geçen işçiler bir süredir Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası bünyesinde örgütleniyor. Sendikanın, İl Sağlık Müdürlüğü'nden yaklaşık bin 800, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden ise yaklaşık 450 üyesi bulunuyor. 2 ayı aşkın süredir iki il müdürlüğüne bağlı kurumlardan temsilcilerin yürüttüğü sendika faaliyetlerinde sıra il başkanı atamasına gelince ortalık karıştı.

Sendika genel merkezi, cuma günü Sakarya İl Başkanlığına Ahmet Kamil Bilgin'i atadı. Bu süreçte etkin olan diğer temsilciler ise iş yeri temsilcisi olarak görevlendirildi. Bir dönem Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) temizlik şefi olarak görev yapan Bilgin'in bu göreve atanması sağlık işçilerini ikiye böldü. Sosyal medyada ve kurdukları bağlantılarla sendikanın genel merkez yönetimine seslenen sağlık işçileri bu kararın gözden geçirilmesini istiyor.

İşçilerden yaklaşık 300'ünün sendikadan istifa etmeye hazırlandığı konuşuluyor. Öte yandan, İl Başkanı Ahmet Kamil Bilgin'in görevlendirme ve sendika faaliyetleriyle ilgili bugün açıklama yapacağı öğrenildi.

"KARARDAN GERİ DÖNÜN"

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren işçiler şu ifadelere yer verdi: "Sakarya'da sağlık işçisi bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Zamanında taşeronda çalışan işçilere mobbing uygulayan bir kişi nasıl olur da il başkanı olur? Bütün işçiler bu atamaya tepkili. Sendikaya sesleniyoruz hepimiz, lütfen bir an evvel bu karardan geri dönün. Bu kişi işçilerin emeğini savunacak biri değildir. Eğer biraz olsun bir şeylerin farkındaysa başkanı da istifaya davet ediyoruz."

Kaynak:Sakarya Yenihaber

Editör: TE Bilisim