Sağlık-Sen Afyonkarahisar, Bilecik, Isparta ve Kütahya Şubeleri tarafından ortak düzenlenen Teşkilat Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu, teşkilat mensupları ile buluştu.

Katılımcılara hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlıkta şiddet ve malpraktise ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendiren Durmuş, TBMM'de yasalaşarak uygulamaya girecek olan bu düzenlemelerin sağlık çalışanları ve toplum adına önemli olduğunu kaydetti.

“Hazırladığımız Raporlar ve Yaptığımız Çalışmalarla Sağlıkta Şiddet Görünür Hale Geldi”

Sağlık-Sen olarak, şiddetle ilgili her ay düzenli raporlar yayınladıklarını hatırlatan Durmuş, bu raporlar ve yapıkları çalışmalar neticesinde sağlıkta şiddeti görünür hale getirdiklerini söyledi. Durmuş, “Sağlıkta şiddetin çözüme kavuşturulması noktasında siyasi iradenin almış olduğu kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar neticesinde sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesi çok önemli bir gelişme” diye konuştu.

Sağlıkta şiddetin katalog suç sayılmasıyla birlikte artık Türkiye’nin her yerinde aynı cezaların uygulanacağını belirten Durmuş, “Biz bunu bu yönüyle önemsemiş oluyoruz. Sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmayacaksa bile azalması noktasında çok önemli bir adım. Çünkü sağlıkta şiddet sadece cezaların arttırılmasıyla çözülecek bir hadise değil. Toplumsal duyarlılığın da bu noktada devreye girmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

“Sağlık Çalışanları Koruma Altına Alınacak”

Malpraktis nedeniyle de sağlık çalışanlarının yüksek miktarlarda tazminat ödemek zorunda kaldığını dile getiren Durmuş, bu durumun da vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerini etkilediğini vurguladı.  Yeni düzenlemeyle Mesleki Sorumluluk Kurulu’nun kurulacağını hatırlatan Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Kurulacak olan kurulla beraber sağlık çalışanları önemli ölçüde koruma altına alınmış olacak. Sağlık hizmetlerinin de daha nitelikli sunulabilmesinin önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Bu sıkıntının çözüme kavuşturulmuş olması, en üst mertebede Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya irade koymuş olması çok önemli."

“3600 İçin Üçüncü Toplantı 10 Mayıs’ta“

3600 ek göstergenin emekli maaşlarını ve tazminatlarını doğrudan arttıracağını belirten Durmuş, çalışmaların tamamlanmasıyla 3600’ün hayata geçeceğini söyledi.

Durmuş, devamında şunları kaydetti:

“Yıllardır 3600 ek gösterge için mücadele ediyorduk. Bu toplu sözleşme ile kayıt altına alındı ve çalışmalar başladı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında iki toplantı gerçekleştirildi. Üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta gerçekleşecek. 3600 ek gösterge çıktığında emekli maaşları ve tazminatları doğrudan artacak. Bunun kapsamının geniş olması gerekiyor. Tüm kamu çalışanlarının emekli maaşları ve tazminatlarının kademeli olarak artmasını talep ediyoruz.”

Genel Sekreter Baki: Tırnaklarımızla Kazıya Kazıya Geldik Bu Günlere

Genel Sekreter Durali Baki de yaptığı konuşmada Memur-Sen’in sendikal mücadelede ki önemine vurgu yaparak, “Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in kurulduğu dönemde sendikalar ideolojik davranıyorlardı. Yaşa ve kahrolsun sloganları arasında sendikacılık yapıyorlardı. Çalışanların sorunlarından başka her şeyle ilgileniyorlardı. Bu yüzden kendisini davasına adamış Mehmet Akif İnan ağabeyimiz ve dava arkadaşları kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek için Memur-Sen’i kurdu. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için Sağlık-Sen kuruldu. Zor günlerden geçerek, tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bu günlere. Bugün Memur-Sen 1 milyonu aşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşu. Bugün Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu. Çünkü Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı, kamu çalışanlarının onlarca sorununa neşter vurdu, vurmaya da devam ediyor” diye konuştu.

4688 sayılı yasanın muhakkak değişmesi gerektiğine dikkat çeken Baki, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda eksiklikler mevcut. Memur-Sen olarak 4688 sayılı yasanın değiştirilmesini istiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasa yok” eleştirisinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sağlık-Sen Teşkilatları Sürekli Sahada

Sağlık-Sen teşkilatlarının sürekli sahada olduğunu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, "Sağlık-Sen teşkilatları sürekli sahada. Biz sadece 15 Mayıs sürecinde sahaya inen bir sendika değiliz. Teşkilatımızla yedi gün yirmi dört saat sahadayız. Yetkiyi aldığımız günden bu yana onlarca kazanıma imza attık, onlarca soruna neşter vurduk. Onun için Sağlık-Sen’e olan güven her gün artıyor. Çalışanlarımızın dertleriyle dertlenerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Duruşumuzdan Taviz Vermeden Mücadelemizi Sürdürüyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise "Kurulduğumuz günden bu yana onurluca ve insanca yaşamanın mücadelesini verdik. Tüm toplumun dertleriyle dertlenmeyi kendimize şiar edindik. Ne zaman milletin iradesine ket vurulmak istense Memur-Sen ve Sağlık-Sen milletin iradesinden yana tavır koydu” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in verdiği sendikal mücadeleyi anlatan Barutcu, “Sağlık-Sen olarak yaptığımız basın açıklamaları ve mekik diplomasisi ile sorun ve talepleri gündemde tutuyoruz. Sorunlara yönelik hazırladığımız rapor ve model önerilerini hem kamuoyuyla hem de yetkililerle paylaşıyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlamadan çalışmalara başladık. Sağlık Bakanlığı önünde, illerde sağlık kurum ve kuruluşlarının önlerinde basın açıklamaları yaptık, sorun ve talepleri gündeme getirdik. Verilen mücadele ile toplu sözleşme masasında 22'den fazla kazanım elde ettik. Duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Afyonkarahisar Şube Başkanı Hız: Sağlık-Sen Büyük Bir Aile

Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı ve geleceği için mücadele eden Sağlık-Sen ailesi olarak kurulduğumuz günden bu yana, üyelerine onur, kamu çalışanlarına umut olan duyarlı ve etkili bir sendikal anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz”  diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in önemli kazanımlara imza attığını kaydeden Hız, şu ifadeleri kullandı:

“Özlük haklarımız ve mali haklarımızın için, Memur-Sen Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın özverili çalışmaları ile 6. Dönem Toplu Sözleşmede önemli kazanımlar elde edildi. Sabit ek ödemelerin yüzde 20 artırılması, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, sosyal hizmet tazminatının artırılması, 3600 ek gösterge, sözleşmeli istihdam için çalışma yapılacak olması gibi onlarca kazanıma imza atıldı.”

Bilecik Şube Başkanı Akyıldız: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımız Her Türlü Fedakarlığı Yapıyor

Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sahada yaşadığı sorunların çözümü için mücadele ettiklerini kaydederek, "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız en kutsal olanı yapıyor. İnsanımıza derman olmak, yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyor. Sağlık çalışanlarımız her türlü fedakarlığı yapıyor. Selde, depremde, salgın sürecinde yani insanımızın ihtiyaç duyduğu her yerde ellerini uzatıyorlar. Bu noktada her türlü fedakarlığı yapan sağlık çalışanlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Isparta Şube Başkanı Demiralay: Sağlık-Sen Olarak Tüm Sağlık Emekçilerimizin Haklarının Gelişmesi İçin Mücadele Ediyoruz

Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunu söyledi.

Sağlık ordusunun arasına nifak tohumları ekilmek istendiğini belirten Demiralay, “Sağlık bir ekip işidir. Sağlık hizmeti sunan hekim, hemşire, 112 çalışanı, tekniker ve teknisyen bir bütündür. Sağlık-Sen olarak bizler tüm sağlık emekçilerimizin ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin de adalet ve hakkaniyet gözetilerek yerine getirilmesini istiyoruz “ dedi.

Kütahya Şube Başkanı Demirsöz: Hekiminden Hemşiresine Tüm Sağlık Ordusu Bir Bütündür

Sağlığın bir ekip işi olduğunu söyleyen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, hekiminden hemşiresine tüm sağlık ordusunun bir bütün olduğunu vurguladı.

Demirsöz, Sağlık-Sen teşkilatının sürekli sahada olduğuna dikkat çekerek, "Dumlupınardan Domaniçe, Simavdan Altıntaşa nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa her zaman yanlarındayız. Dertlerine ve sorunlarına derman olmak için gece gündüz çalışıyoruz.  Çünkü bizim sendikal anlayışımızda çalışanlarımızın dertleriyle dertlenmek var. Biz çözüm odaklı bir sendikayız. Aldatmadık ve aldanmadık. Üç günlük dünyada fırıldak olmaya gerek yok. Bu anlayışla kurulduğumuz günden bu yana hak arama mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları umudun adıdır" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı toplantıda; Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Keskin, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu da yer aldı.

Editör: TE Bilisim