SAĞLIKÇININ SINAVI BİTSİN ARTIK....
Bir taraftan covid-19 virüsünce hem fiziksel hem de psikolojik olarak öldürülen, bir taraftan dışarda gezen kendini bilmez hasta yakınları tarafından dövülüp sövülen, bir taraftan bakanlıkta bulunan siyasi kaygı taşımayan bürokrasinin vurdum duymaz yönetimi ile tüketilen sağlık çalışanlarının dertlerine, en sonunda görevde yükselme sınavı da katılmıştır.
Ünvan değişikliği sınavında;
-Hangi branştan kaç kişi girdi.
-Puan listesi neden yayınlanmadı?
-Temaslılar ne zaman sınava alınacak?
-Çok fazla soru işareti var kafamızda.
Halbuki kolayı var;
Yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında hâlihazırda devlet memuru olarak Bakanlığımızın bünyesinde hizmet vermekte olan ve nitelikli meslek gruplarında mesleki eğitim ve öğretimini tamamlamış, bu mesleği icra edebilmek için gereken tüm şartları taşıyan personele doktor, eczacı, diş hekimine tanınan sınavsız atanma imkanının tanınmaması ve yeniden alan bilgisinin ve yeterliliğinin sorgulandığı bir sınava tabi tutulmaktadır. 657 Devlet Memurları Kanunu’ nun temel ilkeler başlıklı 3. Maddesinin c) liyakat başlıklı bendinde “Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkânlarla uygulanmasında Devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmaktır.” Denilmek suretiyle memurların imkanlara eşit koşullarda sahip olması gerektiği vurgusu yapılmaktadır.Bu haktan diğer sağlık çalışanlarının faydalanmasını talep ediyoruz".
SONUÇ OLARAK; Salgın sürecinde çok yıpranan nitelikli sağlık çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazananlara ,mülakat yapılmadan başvurulan kadrolari atama yapılmasını talep etmekteyiz.
Sayın Bakanımız bunu sağlık çalışanlarına çok görmesin.
Saygılarımla"dedi.
Editör: TE Bilisim