Antalya Sağlık Sen Şube Başkanı Sinan KULUÖZTÜRK Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından pandemiye yönelik alınan kararlar sonrası  yaptıgı açıklamada "Dışarıda her şey normal seyrederken sağlıkçıların izinlerinin yasaklanması kabul edilemez dedi..

KULUÖZTÜRK açıklamasına  "Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından pandemiye yönelik alınan kararlar sonrası , Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve bünyesindeki kurum-kuruluşlarda görev yapan tüm personelin ikinci bir emre kadar şua izni dahil, tüm izinlerinin iptal edilmesi, yeni yıllık izin taleplerinin durdurulması kararı çıktı. Alınan karar, pandemi sürecinde hiçbir talepleri karşılık bulmayan sağlıkçıları bir kez daha üzmüştür. Yetkilileri sağlıkçılara izin yasağı vermek yerine kent genelindeki pandemi önlemlerini arttırmaya davet ediyoruz "devam etti.

 Sağlık Sen Şube Başkanı Sinan KULUÖZTÜRK  açıklamasının devamında “Sağlıkçıların suçu ne?

Pandemiyle mücadelede sağlık ordusunun en ön safta görev aldı ve gelinen süreçte en çok yıpranan kesim sağlıkçılar olmuştur.

Ek gösterge, tek maaş kalem, seyyanen zam talepleri karşılık bulmayan, buna karşılık iş yükü her geçen gün katlanan, kamuda en fazla mesai yapan meslek gurubu olan sağlıkçılarımıza maalesef yine acı fatura kesiliyor.

Covid yoğun bakım servislerindeyiz, hastanelerde aşı odalarındayız, sahada filyasyon ekiplerindeyiz, pandemi aşılarını canla başla yapmak için çırpınan bizleriz. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren salgında, insanları yaşatmak için canlarını veren, sevdiklerimizden günlerce ayrı kalan bizleriz. Cefakar sağlık çalışanlarına bu muamele reva görülemez.

“Dışarıda her şey normal”

Sağlık çalışanları uzun bir süre izin kullanamadılar. Bu süre zarfında tükenmişlik sendromuna girmeyen sağlıkçı kalmadı. İzinlerin açılmasıyla bir nebze olsun nefes aldılar. Şimdi yine sağlıkçılarımıza izin yasağı getirildi. Pandemiyle mücadelenin en önemli savaşçıları olan sağlık ordusunu moralmen bitirmenin kimseye faydası olmayacaktır. Sağlıkçıları tekrar bir tükenmişliğe, yalnızlığa itmek yerine normal hayatla ilgili bir takım tedbirlere sarılmak daha faydalı olacaktır.

Dışarıda her şey normal. Sağlık dünyası neden anormal bir duruma geçiriliyor. Caddeler dolu, plajlar tıklım tıklım, AVM’lerde adım atacak yer yok. Ama maske takan sayısı yok denecek kadar az, sosyal mesafe kuralıysa tamamen unutulmuş durumda. Yerli-yabancı binlerce turist elini kolunu sallayarak, sanki pandemi yokmuş gibi normal bir şekilde şehri arşınlarken, sağlıkçıları tüketecek bu kararın bir an önce geriye çekilmesi daha faydalı olacaktır." yer verdi.

Editör: TE Bilisim