Gün geçmiyor ki sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını duymayalım.
Dün akşam saat 21 sıralarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Birimine başvuran aile, çocuğunun tedavileri yapıldıktan sonra sağlık çalışanı arkadaşlarımıza hem sözel hem de fiziksel saldırıda bulunmuşlardır.
Bu olayla birlikte, her gün olduğu gibi, bugün de sağlık çalışanlarına şiddet haberi ile sarsıldık.
Bu gidişle yarın, ertesi gün ardı arkası kesilmeyecek, belki de devam edecek bu haberler.
Tek yönlü, ciddi, pervasızca insanlık dışı saldırı altında bulunan bir meslek alanının mensupları olarak dayanma gücümüz kalmadı.
Sadece işini gerektiği gibi yapma çabasında olan sağlık çalışanları hiç bir şekilde hak etmedikleri fiziksel ve psikolojik şiddet olaylarına maruz kalmakta ve yetkililerde her defasında sadece üzüntülerini belirtip kayıtsız kalmaktadırlar.
Koruyucu koşulların sağlanmaması, caydırıcı önlemlerin alınmaması ve gereken cezaların uygulanmaması nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet önemli bir toplum sağlığı sorunu haline gelmiştir.
Doğrudan yada dolaylı şiddet ikliminin beslendiği bu ortamda mesleğimizi gerektiği gibi yapmak, insan gibi yaşamak istiyoruz.
Sağlık çalışanları olarak zorunlu olan “sağlıkta şiddet” ve “özlük hakları” ve “haksız hukuki baskılar” gibi konularda gerekli düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir.
Cumhuriyetimizin temelini oluşturan TBMM den bu yaşamsal konulardaki yasal düzenlemeleri hayata geçirmelerini bir an önce bekliyoruz. Bilime inanıyoruz. Adalete de güvenmek istiyoruz.
Evet bugün burada bulunan hemşire, hekim, intörn doktor, gelecekteki hekim arkadaşlarımız öğrencilerimizle  buradan bir kez daha bu yaşanan olayı kınıyoruz. Olaya maruz kalan doktor arkadaşımıza, intörn doktorlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiyor ve Sağlıkta Şiddete Hayır diyoruz.
​​​​​
​​​​Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şube Yönetim Kurulu Adına
Şube Başkanı 
Ahmet Burak AYGÜNEŞ

Editör: TE Bilisim