Sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı Kadıköy’de basın açıklaması düzenledi, "Liyakat sahibi bürokratları mumla arıyoruz" dedi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF),  Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası; Tüm Acil Tıp Teknisyeni, Sağlık Memuru, Ebe ve Hemşire Derneği; Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu Birlik ve Dayanışma Sendikası ile Genel Sağlık İş tarafından düzenlenen açıklamada Sağlık Bakanlığına ve bürokratlara görevleri hatırlatıldı.

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin "aile hekimliği disiplinini bilmeyen bazı bakanlık bürokratlarının" eseri olduğu söylenen açıklamada, "Yönetmelik; sözlük anlamının neredeyse tam karşıtı olacak şekilde yönetmekten çok yeni sorunlar çıkarmayı hedeflemektedir" denildi.

Açıklamada, "Danıştay, başvurumuz üzerine, yönetmeliğin sistem içerisindeki mesai arkadaşlarımız aleyhine cezai yaptırımlarını düzenleyen maddelerini Anayasa'ya aykırılık gerekçesi ile Anayasa Mahkemesine taşıma kararı almıştır. Sağlık Bakanlığının aile hekimliği ile ilgili mevzuat düzenleme yetkisine sahip bürokratlarına buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz: Bulunduğunuz konumun asıl amacı ülkedeki sağlık hizmetini bir adım daha ileriye taşımak, sağlık hizmetlerini sosyalleştirmektir! Aile hekimlerine nasıl ceza verebilirim anlayışı ile düzenlenen yönetmelik bu amaca açık bir şekilde muhalefet etmektedir!" denildi.

Açıklamada sağlıkta şiddete dair de "Yetkililer bir türlü yapmadıkları mevzuat düzenlemesi ile Ersin Arslan’ı, Fikret Hacıosman’ı, Kâmil Furtun’u ve daha nice arkadaşımızı koruyamamış, asli görevlerini yerine getirmemişlerdir. Sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden, yaralanan her meslektaşımızın asil kanı, bile isteye kanuni düzenlemeyi yapmayanlarım ellerine bulaşmış vaziyettedir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada son olarak "Antidemokratik mevzuatlarınıza kararlılıkla karşı çıkacağız. Ülkemizin sağlıklı yarınlara ulaşacağına ilişkin ümidimiz hiç azalmadan devam edecek. Ve bizler bu uğurda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" denildi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim