SES, ek ödemelerinde yüzde 20 oranında kesinti yapılmasını protesto eden DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi sağlık çalışanları hakkında açılan soruşturmaların sonlandırılmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube yönetimi, Haziran ayı ek ödemelerinde yüzde 20 oranında kesinti yapılmasını protesto eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi sağlık personelleri hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Ek ödemelerdeki kesintilerin nedenini öğrenmek üzere SES, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ve Demokratik Sağlık-Sen işyeri temsilcilerinin hastane başhekimi ile defalarca görüşme talebinde bulunduğu, ancak randevu verilmediği belirtilen açıklamada, “Bu durum karşısında anılan kurum ve kuruluşlar tarafından ek ödemelerde kesinti yapılması ve Başhekimin görüşme taleplerini karşılıksız bırakması çeşitli yöntemlerle protesto edilmiştir. Çalışanların bu tepkilerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü eylemlere katılanlar hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır” denildi.
EYLEMLER ‘YASADIŞI’ SAYILAMAZ
Soruşturma kapsamında savunma süresi dahi vermeksizin derhal savunma isteyen Başhekim vekili ve başmüdür vekilinin “sendikal hakların kullanılmasını engelleme” suçunu işledikleri belirtilen açıklamada, çalışanların eylemlerinin “yasadışı eylem” olarak nitelendirilemeyeceği vurgulandı.
HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ
Hastane çalışanları hakkında açılan soruşturmanın derhal durdurulması talep edilen açıklamada, son olarak şu ifadeler yer aldı: “Hastane yönetiminin çalışanlarla diyalog içinde olunması ve taleplerinin dikkate alınmasının gereğini bekliyoruz. Bilinmelidir ki benzer tutum devam ettiği sürece bizler de sorularımızı sormak için, haklarımız için ulusal ve uluslararası hukukun gereği bütün yol ve yöntemi kullanarak yan yana durmaya devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim