- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’na (SES) yönelik operasyon başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de aralarında bulunduğu çok sayıda SES üye ve yöneticisi gözaltına alındı.

SES'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, gözaltılara ilişkin şu bilgi verildi:

"Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, bir önceki dönem Eş Başkanımız Gönül Erden ve bir önceki dönem MYK Üyemiz Fikret Çalağan, eski genel başkanlarımızdan Bedriye Yorgun, eski MYK Üyemiz Belkıs Yurtsever, Ankara Şube eski yöneticilerimizden Rona Temelli, Erdal Turan ve Ramazan Taş bu sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alındılar. 

Ankara Tabip Odası da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu nedenle gözaltına alınmak veya soruşturma açılması anayasaya aykırıdır. Sağlık emekçilerini serbest bırakın, baskılara son verin” çağrısında bulundu.

İstanbul Tabip Odası ise SES’e düzenlenen operasyonlara ilişkin “Sendikal faaliyetler anayasal güvence altındadır. SES yöneticilerinin ev baskınları ile gözaltına alınması ortak demokratik mücadele yürüttüğümüz sağlık emekçilerini yıldıramaz. Emekçileri değil kirli ilişlileri ortaya saçılan çeteleri soruşturun” açıklamasını yaptı

Editör: TE Bilisim