Değerli Şube Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları;

1 Ağustos’ta başlayan Toplu Sözleşme görüşmelerinde gelinen nokta 
hepinizin malumudur. Toplu sözleşmenin amacı “karşılıklı iyi niyet ve güvenle iş barışını sağlamaktır”.

Memur-Sen olarak tüm kararların istişare ile alınması, her sendikanın önemsediği temel kazanımların elde edilmesi ve 2020 - 2021 yılları için toplamda 20 puanlık bir rakama imza atılması hususunda anlaştık.

Bu inançla; gerçekçi taleplerle masaya oturduk ve kazanım elde etmek için kararlı bir şekilde mücadele ettik. Bizden beklenen, kuruş mücadelesi verirken duruş iradesi göstermemizdi.

Birçok önemli maddenin yanında, olmazsa olmazımız döner sermayede ki adaletsizliğe son verilmesiydi. Bu konuda samimiyetle adım atılmasını bekledik. Olumlu adım atılmayınca, biz de geri adım atmadık.
Ülkemiz çok zor günlerden geçti, daha da zor günlerden geçeceği muhakkak. Üyelerinin ve kamuoyunun nezdinde itibarı yüksek bir 
Memur-Sen, ülkenin geleceğine daha faydalı olur inancına sahibiz.

Bu aşamada;

Kamu Hakem Kurulu’na Cuma günü akşamına kadar başvuru yapılacak. Kurul talepleri 24-28 Ağustos tarihleri arasında değerlendirecek. Önceki tüm kazanımlar aynen devam edecek.

Doğru bildiğimiz yolda yanlış yapmadan yolumuza devam edeceğiz. Öncelikli olarak Genel Başkan Yardımcılarıma, Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen, dualarını esirgemeyen teşkilatımızın tüm mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum.

Semih DURMUŞ
Genel Başkan

Editör: TE Bilisim