Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan  paylaşımında;
“İŞİMİZİ KUSURSUZ YAPARKEN, ARTIK KARAR ALICI, İŞ BİLMEZ BÜROKRASİNİN KUSURUNA BAKIYORUZ.!”
Kamu sağlık sisteminin ülkemizde ki neredeyse tek finansörü SGK yani devletin kasasıdır.
Bugün o kasaya giren, yarın o kasadan alınıp, sağlık sisteminin giderlerinde kullanılır.
Alacaklının da vereceklinin de devlet olduğu bir düzen de 2020 Mart ayından bu yana Covit nedeniyle diğer vakaların durması hastanelerin, diğer sağlık kurumlarının gelirlerinin ciddi oranlarda düşmesine ve yine SGK’nın Covit’li hastalar için fatura ödemesi yapmaması nedeniyle gelinen son nokta ; Zaten kokuşmuş, çürümüş sistemi Pandemiyle gece-gündüz boğuşan Sağlık Çalışanlarına üçüncü dalganın mutant virüsle tırmanışa geçtiği, yine ülkece kapanma kararlarının alındığı 2021 in ilk üç ayında (0) sıfır döner sermaye hayal kırıklığı yaşatarak sonuçlanmasına yol açmıştır.
Söylemekten dilimizde tüy bitti.! Artık kabak tadı verdi.! Bu düzen böyle gitmez.! Bu sorun denenmiş eski yöntemlerle çözülemez.!
Daha gerçekçi, tek bir branşa en büyük payın verildiği değil. Tüm branşlara pastadan kabul edilebilir, adil bir dilimin pay edildiği, hakkaniyetli bir çalışma ve uygulama bekliyoruz.
Bugünler de yeni bir çalışmanın olduğu duyumları umut verici olmakla birlikte yeni bir hayal kırıklığı yaşatmaması en büyük temennimizdir.
Bu sefer lütfen dersinizi iyi çalışın. Bütün imkanları zorlayın. Sorumluların tamamını sisteme, alınacak bu vebale ortak edin.
Ne yapın edin artık bu işi çözün.!
Yıllardır kangren olmuş adaletsiz döner sermaye konusu Pandemiyle birlikte yok olsun gitsin. Sağlık Çalışanlarına, bu şer de ki hayır da buymuş ama değdi, dedirtin.
Çünkü pandemi sürecinin başından bu yana, tüm sorunlarımızla yalnız bırakılan bizler “İşimizi kusursuz yaparken, artık karar alıcı, iş bilmez bürokrasinin kusuruna çok fena bakıyoruz. Bu da böyle biline.!”" ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim