"Aylardır COVİD-19'a karşı, karşılıksız, fedakarca ve özverili bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yorgunluğunu bir nebze hafifletmek ve ne zaman son bulacağı kestirilemeyen pandemiye karşı motivasyonlarıni yeniden güncelleyebilmek adına sendika olarak her platformda bize tanınmış olan yasal hakları ve izinleri son haddine kadar kullanarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu 29.04.2021 tarihli Genelgesinde Sağlık çalışanlarının lehine bir takım hükümler bulunmaktadır.
Bunlar özetle;
Sağlık tesislerimizde bulunan kreşler, çalışanlarımızın mağduriyet yaşamaması için pandemi tedbirlerine azami dikkat edilerek açık tutulacaktır.
İhtiyaç halinde aşağıdaki konular ve sağlık çalışanlarının çocuklarına hizmet veren bakıcıların muafiyeti başta olmak üzere pandemi ile mücadele kapsamındaki iş ve işlemlerle ilgili olarak İl Hıfzıssıhha Kurullarına karar veya kararlar almak üzere teklifte bulunulacaktır.
Kreş bulunmayan veya kreş imkânı yetersiz olan yerler ile bakıcısı olmayan çalışanlarımız için aşağıdaki tedbirlerin uygulanmasına gayret edilecektir.
Çalışan eşlerin her ikisinin de Bakanlığımız personeli olması halinde kamu sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğine yönelik gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan çalışanlarımızın çalışma saatlerinin aynı döneme denk gelmeyecek şekilde düzenlenmesine azami gayret edilecektir.
Tam kapanma döneminde her ikisi de çalışan çocuklu eşlerin, olası olumsuzluklar yaşanmaması için aynı anda nöbete getirilmemesi için kurum amirlerince gerekli hassasiyet gösterilecek ve her türlü tedbir alınacaktır.
Hükmü bulunmaktadır.
Ancak ne sebeple bilinmez, sağlık idarecileri sahada hiç çalışmamış gibi hareket etmektedir.
Bugüne kadar ne kreşleri açtılar ne sağlık çalışanlarına yardımcı oldular.
Onlar bugüne kadar kahramanca mücadele veren sağlık çalışanlarını yıpratmakla, ağlatmakla meşgullerdi.
Bu vebal sizi yakar!!!
Mahkeme kadıya mülk değildir.
O makamlar da sizin mülkünüz değildir. Sizler de o formayı elbet giyeceksiniz. Siz de iyilik dileyeceksiniz, hakkınızı isteyeceksiniz.
Hiç kimsenin başka bir insanı ağlatmaya hakkı yoktur. Hele böyle bir dönemde sağlık çalışanlarına ekstra anlayış göstermek gerekirken onları üzmek, ağlatmak, asla insanlığa sığacak bir davranış değildir." ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim