‘MOBBİNG, COVİD-19 UN ÖNÜNE GEÇTİ’
Samsun’un Ayvacık ilçesinde dünya ile birlikte Ülkemizi ve son toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı normal hayata dönme uygulamasında Kırmızı bölge olarak dikkat çeken Karadeniz’in en büyük illerinden Samsun’un Ayvacık ilçesinde Pandemiye neden olan COVİD-19 dan çok iki sendika yetkililerinin mobing iddiaları gündemden düşmüyor. Ayvacık Devlet Hastanesinde Mobbing uygulanma iddiaları önce şaşkınlık sonra tepkilere neden olmaya başladı. En dikkat çeken tepki ise Türk Sağlık Sen Ayvacık İlçe Temsilcisi Deniz Şahin’den geldi.
‘AYVACIK DEVLET’TE NELER OLUYOR’
Samsun’un Ayvacık ilçesinde halka sağlık hizmeti sunan Ayvacık İlçe Devlet Hastanesinde görevli iken geçtiğimiz yıl Çarşamba İlçe Halk Sağlığı müdürlüğüne geçici görevle görevlendirilen Türk Sağlık Sen Ayvacık İlçe Temsilcisi Deniz Şahin, sosyal medya üzerinden gösterdiği tepki sonrası gazetemize yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi. Şahin, “Ayvacık’ ta neler oluyor? İdareci konumunda ki kişilerin bazı birimlerde birilerine yer ve zemin hazırladıklarını ve sırf malum bir sendika üyelerine yapılan pozitif ayrımcılığı ile özellikle Türk Sağlık Sen üyelerini sindirme operasyonlarını hayretle izliyoruz.” ifadeleri dikkat çekti.


‘HAKSIZ UYGULAMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’
Türk Sağlık Sen Ayvacık İlçe Temsilcisi Deniz Şahin, açıklamasına sağlık personellerinin zorlu pandemi döneminde bile böylesi ucuz ayak oyunlarıyla meşgul edip moral ve motivasyonlarını bozmak hangi vicdan ve ahlaka sığar ifadelerini kullanan Şahin, “Yapılan bu haksız uygulamaları yakından takip ediyoruz konuyla alakalı hukuki sureci bir an önce başlatıp sorumluların yargı önünde hesap vermesini sağlayacağız. Devletin kurumları hiç kimsenin çiftliği değildir.” diyerek tepkisini dile getirdi.
‘TÜRK SAĞLIK-SEN ÜYELERİNE MOBBİNG UYGULANIYOR’
Türk Sağlık Sen Ayvacık İlçe Temsilcisi Deniz Şahin, gazetemize yaptığı açıklamasında Cumhur İttifakının iki kanadını temsil eden Sağlık-Sen ile Türk Sağlık- Sen aslına İttifakın Ayvacık’ ta hiç olmadığını işaret ederek kendisine bağlı olmayan Türk Sağlık-Sen üyelerine alenen mobbing uygulamaktadır. Öyle ki Samsun İl Sağlık Müdürlüğümüz ihtiyaç için personel istediği anda hiçbir personele sormadan, sıkıntı veya sorunu olup olmadığına bakmadan keyfi şekilde aklına takılan sendikamıza üye personelleri adeta sürgüne gönderir gibi geçici görevle görevlendirmeye devam ediyor” diyerek devam etti. ‘GEÇİCİ GÖREVLERİN TAMAMI TÜRK SAĞLIK SEN ÜYELERİNE’
Şahin, Samsun İl sağlık müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinin personel ihtiyacına biaen geçici görevle gönderilen personellerin tamamının Türk sağlık sen üyesi olması tesadüf müdür? Tabi ki değil!. Art niyetli yapılan son görevlendirmeler bardağı taşıran son damla olmuştur. 15 Ekim 2020 tarihinden sonra yapılan tüm görevlendirmeler keyfi yapılmıştır. Adalet ve haktan uzak bu uygulamalar için hastane yönetimiyle iletişime geçilmek istenmiş fakat olumlu yanıt alınamamıştır. Hastane yönetimi Sağlık -Sen Samsun şubesinin direktifleri doğrultusunda hareket etmektedir. Kararlar oradan alınıp uygulamaya geçirilmektedir. Artık yeter diyoruz. Ayvacık’ta bu uygulamayla Cumhur ittifakı yok sayılmış, Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket partisi ve Milliyetçi duruş görmezden gelinmektedir.” Sözlerinin ardından sosyal hesabından da şu ifadelerle tepkisini dile getirdi.
‘MOBBİNG VE BASKILARA BOYUN EĞECEĞİNİ SANIYORSANIZ’
Türk Sağlık Sen Ayvacık İlçe Başkanı Deniz Şahin, “Birilerinin aklına bürokrat oldukları yeni gelmiş biz makam odalarında aba altından sopa göstererek sari sendikaya üye yaparken gördük. Nasıl bürokrat olduğunuzu liyakat la değil biat la gelenler bizim gözümüzde anacak sarı sendikanın kurumlardaki fedaileridir. Türk sağlık sen üyesi arkadaşımın sizlerin mobbing ve baskılarına boyun eğeceğini sanıyorsanız yanılırsınız. Korku ve baskı ortamı oluşturmanız hiçbir arkadaşlarımızın kararını duruşunu ve kişiliğini değiştirmez. Bugün makam ve mevki sahibi olabilirsiniz ama önemli olan o makamdan inince de saygın kalmanızdır. Bizim gözümüzde bunu başarmış insanlar gerçek manada idareci ve yöneticilerimizdir” şeklinde açıklamasını tamamladı. 

Kaynak:http://www.haberexpres.com.tr/saglik-degil-mobbing-gundemde-70079h.htm?fbclid=IwAR2ti-FfK6q3HBEF04sRVVRieAeUhfrUQnkN2po5VfaLlITxol320aqpRHI

Editör: TE Bilisim