Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdal Yıldırım sağlık çalışanları için yapılan düzenlemelere tepki göstererek yazılı açıklama yaptı. Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hiç şüphesiz ki salgınla mücadelenin kahramanları da sağlık çalışanlarımız oldu. Binlerce arkadaşımız virüse yakalandı, hayatını kaybederek şehit olanlar oldu. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerinin de heba edilmemesini ısrarla dile getirdik.

İKİNCİ BİR MAAŞ GİBİ GÖSTERİLDİ”

Ne yazık ki 6 aylık bu süreçte 3 ay süren adı tavandan olan bir ek ödeme ile sorunların geçiştirilmesi, bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarma değil ancak saati kurtarmak adına yapılan bu işle tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Her yanı adaletsizliği nedeniyle dökülen ek ödeme sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi. Halbuki sağlık çalışanlarının beklediği gerçek anlamda ve adaletli bir şekilde ücretlerinde artış yapılmasıydı. Kimse ne olup ne bittiğini anlamadı, zaten sağlık çalışanlarımız hiçbir ücret farkı da alamadı. Her bir açıklamada, yeni kafa karışıklıkları sağlık çalışanlarını çileden çıkartmıştır.

“NET BİR ÜCRET İSTİYORLAR”

Kamuoyuna sağlık çalışanlarımıza ilave bir ödeme yapılıyormuş gibi algı yapılması ne kadar yanlış ise, çalışanlarımız arasında ayrım yapacak olan ücret politikaları da bir o kadar yanlıştır. Sağlık çalışanları hakkaniyet doğrultusunda adil şekilde ve ayrım yapılmadan hakları olan net bir ücret istemektedir.Hakları verilmediği gibi hak etmedikleri bir muameleye ile karşı karşıya kalıyorlar. Sonuç olarak, fedakar sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, hak gasp eden, alın terini yok sayan, bu çarpık sisteme bir an önce son verilmelidir. İnsan hayatını, insan sıhhatini konu olan bir kamu hizmeti, kangren halini almış böylesine büyük bir sorunla sağlıklı işleyemez diyen Yıldırım, çalışanlarımızın bu sorunu biran önce çözümlemelidir.”

Editör: TE Bilisim