MİL SAĞLIK-SEN olarak, ülkemiz genelinde kısa zamanda teşkilatlanarak, 1. Olağan Kongremizi, son derece geniş bir katılımla gerçekleştirdik. Bu vesileyle hem çok yararlı istişareler yaptık, hem de Ankara'ya gelen diğer illerimizdeki kardeşlerimizle de tanışma olanağı bulduk. Evvela şunu belirtmek isterim ki, Sendikamız ve Kongremiz ve yapacağımız çalışmalarımızın ülkemiz ve bütün çalışanlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

MİL SAĞLIK-SEN Genel Merkezi yönetim kurulunda görevlendirilmek, bizim için ayrı bir gurur vesilesi oldu. Genel Başkanımız sayın Şenol Gemici ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık, çok daha hassas, kılı kırk yararak yapacağımız çalışmalarla, ülkemizde sağlık sektörüne olabildiğince katkılar sunmaya çalışacağız. Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu yolculukta, düsturumuz hep insan odaklı faydalı projeler üreterek, çocuklarımıza daha iyi bir ülke bırakabilmek olacak. Bir yandan mesleğimizi olabildiğince başarıyla sürdürmeye çalışırken, öte yandan sendikal faaliyetlerimizi de pozitif hedefler doğrultusunda gerçekleştirip, çıtayı hep bir tık daha yukarıya çıkarmaya çalışacağız.

KIŞLARI, BAHARA ÇEVİREN KARDELEN ÇİÇEĞİ GİBİ

Elbette ki sağlık çalışanlarımızın sık sık maruz kaldıkları ve çoğu zaman maalesef ölümlere sebebiyet veren şiddet başta olmak üzere, iş sağlığı ve iş güvenliği gibi hayati sorunlara çözüm odaklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız.
 

Yaptığı açıklamada;

"Manevi, İlkeli ve Liyakatli Sendikacılık Anlayışıyla’ çıktığımız bu kutlu yolculukta, ahlaklı, adaletli ve liyakatli yeni bir kamu düzeni için kolları sıvadık.

Hak ve Adalet arayışı sonuna kadar devam ettirerek, beklenen ve özlemi duyulan sendikacılık şiarıyla, bütün paydaşlarımızla birlikte var gücümüzle gayret sarf edecek, daha iyiye ulaşmanın mücadelesini vereceğiz.

Evet işimiz zor. Ama İnandığımız değerler bize durmayı değil, yürümeyi, hatta koşmayı emrediyor. Bizler sayısal çoklukla değil, yüreklerimizin sesiyle yürüyoruz.
MİL MEMURSEN ailesi olarak, koşullar ne olursa olsun, Hak’tan yana olmayı, her ne pahasına olursa olsun, zalimin karşısında susmamayı şiar edindik.
Sendikacılığa güvenin dibe vurduğu şu dönemde, kışları bahara müjdeleyen kardelen çiçeği gibi, bizler de mazlum ve mahsun gönüllere bahar olmaya geliyoruz.
MİL-SEN isminin, umudun, güvenin ve heyecanın adı olması için geliyoruz. Sessiz çoğunlukların haykırışı olmak için gayret göstereceğiz. Esen rüzgârlarla savrulan yaprak değil, fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışı olmak istiyoruz.

Sadece kendi üyesine değil, tüm kamu çalışanlarına umut olmak için geliyoruz. Bölmeye değil toparlamaya, kırmaya değil, tamir etmeye geliyoruz. Kamu çalışanlarının hakları korumaya ve sendika olarak bugüne kadar sunulmamış, özlemi duyulan hizmetlerin yapılması için geliyoruz. Ranta ortak olmak için değil, çalışanlarımızın haklarını almak için geliyoruz. Sen-ben kavgasını bitirip, ‘Biz’ olmaya talibiz. Artık durma vakti değil, birlikte yürüme vaktidir. Tüm kamu çalışanlarımızı birlikte çalışmaya ve gayret göstermeye davet ediyoruz.

Sendikamızın İlimiz, Bölgemiz ve tüm ülkemize hayırlara vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki sendikal çalışmalarımızda da, liyakat şiarına göre hareket ederek, yol haritamızı belirleyeceğiz.
Çalışan arkadaşlarımızın haklarını savunmak için gayret göstereceğiz. Bunun yanı sıra, sağlık çalışanlarının senelerdir yaşadığı sorunların, kalıcı ve köklü çözümlere kavuşabilmesi için mücadele edeceğiz.

Allah’ın izniyle, aşılamayacak engel, üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur. Bu şiarla çıktığımız kutlu yolculumuzda, kol kola verip, daha güzel ve mutlu yarınlara ulaşacağız’.

HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM’

‘Kongremizin sendikamıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbim’den temenni ediyorum. Sendikal çalışmalarımız boyunca, her zaman Emekçi kardeşlerimizin yanında olacağımız, hak, hukuk ve adalet perspektifiyle hareket edeceğimizi belirtmek isterim. Bizler bir aileyiz.
Allah’ın izniyle, sorunları asgariye indireceğiz. El ele, gönül gönüle verip, samimi bir duruş göstereceğiz’.

Bizim İçin En Büyük Mâkâm Bir Gönüle Girebilmek,
En Büyük Ücret Gönülden Bir "Allah Razı Olsun" Duası Alabilmektir..!" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim