Kocaeli Sağlık Sen Şube Başkanı Erdal YILDIRIM, büyük bir özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarımız, asılsız haberlerle yıpratılamaz, dedi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve basında çıkan “Tartıştığı Sağlık Çalışanı Yüzüne Tükürdü, Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı” başlıklı haberler bizleri derinden üzmüştür.

Yaşanan olay, haberlerde ve sosyal medya üzerinden sağlık çalışanları hedef göstermekte diyen Başkan Yıldırım, işin aslı; komşuların eskiye dayalı çocukların ses ve gürültü yapmasından kaynaklı tartışmasındandır. Bu dönemde çocukların sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen çocukların dışarıya çıkarması nedeniyle ATT arkadaşımızın uyarılara tahammül edemeyen komşunun iftiralarından kaynaklanmaktadır. Olay günü 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ATT arkadaşımız nöbetten gelmiş ve komşusunun sen virüs taşıyorsun bizlere de virüs bulaştıracaksın hakaretleri ile karşılaşmış. Haberlerde belirtildiği üzere yüzüme tükürdü ifadeleri kesinlikli yalan ve hedef göstermekten öte hiçbir amacı yoktur. Zaten sitenin güvenlik kameralarında da olay aşikar dır.

Şöyle ki sağlık çalışanı ATT arkadaşımız ve 1 aydır beraber nöbet tuttuğu çalışma arkadaşlarının yapılan Covid-19 testleri Negatif çıkmıştır. Nasıl oluyor ki yüzüne tükürdü testi pozitif çıktı saçmalıkları ile bu zorlu süreçte gecesini gündüzüne katarak mücadele eden sağlık çalışanımız karşı tarafa virüs bulaştırmış oluyor. Her sağlık çalışanımızın mesleki ve vicdani sorumluluğu gereği gibi ATT arkadaşımızda 4 ve 6 yaşlarında çocukları olduğundan zaten her türlü tedbirlere en üst seviyede riayet etmektedir. Çocuklarına bakan anne ve babasını çocuklara bakacak kimsesi olmamasına rağmen bu tedbirler gereği memleketine gönderirken, nasıl oluyor da bu kadar insafsızca hedef gösteriliyor.

Başkan Yıldırım, buradan asılsız iddialar ile kamuoyunu meşgul edenlere, basına boy boy raportajlar verenlere sesleniyorum; sizler bu süreçte evde kal çağrıları uymayarak komşularınız ile çay, kahve buluşmaları düzenlerken siz ve sevdikleriniz için ailesinden sevdiklerinden uzakta canla başla mücadele eden birileri var. Testiniz pozitif çıktı ise bunu kurallara riayet etmeyerek gittiğiniz yerlerde arayın. Kendi hırslarınız ve egolarınız için sağlık çalışanlarımızın üzerinden elinizi çekin artık.

Sağlık çalışanlarımız bu zorlu süreçte ailelerinden sevdiklerinden vazgeçerek canla başla halkımızın sağlığı için mücadele ederken üzerlerine atılan sen virüslüsün bizlere de virüs bulaştıracaksın gibi cahilce ve insafsızca yaklaşımları da kabul etmiyoruz. Sağlık-Sen olarak, asılsız ve taraflı yapılan haberler ile sağlık çalışanlarımızın yıpratılmasına asla izin vermeyeceğimizi buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz.



Editör: TE Bilisim