Toplu sözleşme yapılmasından bu yana oluşan kayıpları değerlendiren Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Toplu sözleşme masasında 2022-2023 yılları için yapılan maaş ve özlük hakları hakkındaki zam müzakeresinde sabit ek ödemelerin %20 artırılması olumlu gelişme olarak değerlendirmekle birlikte, hekimlerimizin  % 20 artıştan muaf tutulmasına imza atılmıştır” dedi.

BİR KESİM YOK SAYILMAMALI
Sağlık sektörünün bir bütün olduğunu, ayrım yapılmaması gerektiğini dile getiren Çeker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“- Özel hastanede görev yapan hekimler ile Kamuda görev yapan hekim arasında yaklaşık 7-8 kat maaş farkı var. Kamuda görev yapan hekimler daha düşük maaş almaktadırlar. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın ücretlerinde artışın zaruret olduğu ortada iken Aile Hekimlerini, Adli Tıp’ta ve Üniversite hastanelerinde,  SGK’da görev yapan doktorları kapsam dışı bırakan, ekip hizmeti olarak değerlendirilen sağlık hizmetlerinde görevli diğer tüm sağlık çalışanlarını yok sayan, ek ödemeden mahsuplaşma ile reel bir artış anlamına da gelmeyen bir düzenlemenin beklentileri karşılayacak bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini her platformda Türk Sağlık Sen olarak ifade etmiştik”

Üroloji Uzmanı Dr. Ercan Aydınoğlu, kamu sağlığı ve kamu sigortacılığının tehlike altında olduğunu söyledi, “Eğer yaşananlar bu şekilde ilerlemeye devam ederse kamuda nitelikli çalıştırabilecek ne bir tabip ne bir ebe, ne de bir hemşire bulamayacaksınız. Tabip istifaları, tabiplerin yurtdışına göç etmeleri, kamu otoritesi tarafından sessizce izlenebilecek bir olay değildir” dedi.

Editör: TE Bilisim