Türk Sağlık-Sen Tekirdağ İl Başkanu Yalçın Güner, Tekirdağ sağlık çalışanlarının liyakatsız, sendikal ayrımcılık yapan yöneticilerin mobingine maruz kaldığına dikkat çekerek, “İdareciler kendi sendikasından olmayan sağlık çalılanlarına eziyet ve tehdit etmektedir. Kraldan çok Kralcı olmuştur” dedi.
Türk Sağlık-Sen Tekirdağ İl Başkanı Yalçın Güner, Tekirdağ’da sağlık çalışanları arasında yapılan ayrımcılığa ve tehdide dikkat çekerek, yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
Güner açıklamasında şunları söyledi: “2021 yılı yetki dönemi için tüm teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. “ Bu yıl yetki döneminde hizmet kolumuzda üye sayımızı arttıran tek sendika olduk. Tüm teşkilatımızın emeklerine sağlık. Bizimle yol yürüyen tüm üyelerimize de teşekkür ediyoruz. Pandeminin zorlu sürecine rağmen ortaya konan bu başarıda sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarına çözüm üretmelidir. Sadece alkış ve teşekkürle olmaz.
Türk Sağlık-Sen olarak pandemi ile kahramanca bir mücadele eden sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun bir mücadele verdik. “Pandeminin kahramanları sağlık çalışanları yoğun mücadeleye canları pahasına devam ediyorlar.Fakat bakanlık özlük ve mali haklar konusunda kalıcı çözümler üretmeye yanaşmayıp geçici ve tatmin etmeyen alternatiflerle yetersiz kalmaktadır. Sorunlarının çözümü için zaman zaman meydanlara çıkıp, bakanlık önünde çalışanların taleplerini dile getirdik, çözüm istedik. Bazı meseleleri çözdük sonuç aldık, bazılarında ilerleme kaydettik. Mücadeleye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarına çözüm üretmelidir. Sadece alkış ve teşekkürle olmaz. Bakın dün 2 ve 3 basamakta aşı odalarında görevli sağlık çalışanlarımız için ilave ek ödeme çıktı.
Fakat ASM’lerde aşı yapanlar için bir düzenleme yok. Böyle bir şey olmaz. Düzenlemeler kapsayıcı olmalı, ayrımcılık içermemelidir.” Sağlık Bakanlığının bu türden uygulamaları çalışma barışını zedelemektedir..ASM çalışanlarının emeklerini görmezden gelmek doğru değildir.
Bütün bu zor şartlara rağmen özveri ile çalışan sağlık çalışanları liyakatsız, sendikal ayrımcılık yapan yöneticilerin mobingine maruz kalmaktadırlar. Tekirdağ ilinde ki sağlık kurumlarının hemen hemen hepsinde durum aynıdır. Bu konuyu İl Sağlık Müdürü ile paylaştık ‘’Bir il düşünün 94 tane yönetici,idareci olsun ve bunu 94 de aynı sendikadan olsun, Tekirdağ’da durum aynen böyledir.Burada Devlete mi hizmet edilmekte yoksa bir sendikayamı? Durum böyle olunca görevdeki idareciler kendi sendikasından olmayan arkadaşlarımıza eziyet ve tehtitler etmektedirler. Oturdukları makamların Devletimizin makamları olduğunu ve asli görevlerinin ne olduğunu unutmaktadırlar.Birkaç örnek verecek olusak.Dr İ.Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Sağlık Hizmetleri müdüresi olan hanımefendi bunu en açık örneğidir..Temsilcilerini arkadaşlarımızın üzerine göndermekte ,ondan güç alan temsilciler de tehtit etmekten çekinmemektedir. Servis sorumlularının hemen hemen hepsinin hizmetine ve liyakatına bakmadan kendi sendikasından olmasına özen gösterir.
Kraldan çok Kralcı olmuştur, çalışanlar dertlerini anlatmak için görüşmek talep ettiğinde kabul etmemekte altında bulunan koordinatör ismini verdiği kişilere yönlendirmektedir.Baştabip ile görüşmek daha kolay hale gelmiştir.Çalışanlar bu durumdan fazlasıyla rahatsızdır.
Bir örnekte Kapaklı Devlet Hastanesinden verelim.Sendikamıza üye olan 17 üye arkadaşımıza hastane İdari Mali İşler müdürü tarafından mobing ve tehtitler yapılmış,’’Siz geçici görevlendirme istiyorsunuz’’denmiş ve ertesi gün 2 arkadaşımıza Tekirdağ Şehir Hastanesine geçici görevlendirme yapılmıştır.
Geçici görevlendirme de kanunda yazan’’ Gönüllülük esası olmalıdır demekte ,eğer yoksa kura ile belirlenir hükmü vardır’’bu iki arkadaşımıza böyle uygulanmamıştır.Sağlık Müdürü ile bizzat kendim görüşüp durumu arz etmeme rağmen yanlışı düzeltmek adına hiçbir şey yapmamıştır.Görevlendirilen arkadaşlarımıza ne kendi hastanesi nede Sağlık müdürlüğü kalacak yer ayarlamamıştır,Polis evinde ücretlerini kendileri ödeyip kalmışlardır.Bu da onların ayıbıdır.Bu örnekleri diğer illeri de yazarak çoğaltmak mümkündür,basın açıklamalarımızda onlarıda dile getireceğim.
Toplu sözleşmede bütün dertlerinin memurun meselelerine çözüm üretmek, geçmiş dönemlerde yaşanan mali kayıpların giderilmesi, enflasyonun üstünde bir artış gibi taleplerde Genel merkezimiz ısrarcı olacaktır.
Sözleşmelilere kadro, 3600 Ek Gösterge, hizmetlilere memurluk, ehliyet ve liyakate dayalı bir kamu sistemin kurulması gibi tüm talepleri masada her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim