Ramazan bayramında şekerler dağıtılarak çocuklar sevindirilir, Ramazan demezler şeker bayramı diye ifâde ederler. Kurban bayramı kurbanlık la r kurban edilir, komşular, fakirler ve aileler yardımlaşmayı öğrenirler, öğretirler. Sevgi, saygı ve muhabbet tavan yapar, insanlar af ve mağfiret deryasına dalarlar. 

       14 Mart tıp bayramı sağlık çalışanlarına kurban olun onları kurban etmeyin, kazanımlarla onların gönüllerini yapın ki, çocuklar gibi şensinler, bayramları bayram olsun, bayram etsinler.

       657 tek tıp istihdam modeli olsun, çeşitli istihdam modellerini kadroya geçirerek haksızlıklar son bulsun... Performansa dayalı ek ödeme sistemi lav edilsin, ek ödemeler, hak edişleri, maaşları ile birlikte, kayıpları giderilerek tek kalemde dolgun maaş olsun. 

       Yüzyılda bir insanlığı esir alan salgın Pandemisinde sağlığın kahramanlarını, sağlık ordusunu sevindirelim, sağlık çalışanlarının dilinden anlamayan sağlık idarecilerinin görevlerine son verilip, sağlık çalışanlarının yanında olacak idarecilere yer verelim.

       Toplumun sağlığı önemlidir, salgın hastalıklar yanında insanlığı tehdit eden halk dilinde adına kötü hastalık dediğimiz kanser hastalıkları artmaktadır. Sağlıklı bir toplum için sağlık çalışanlarına eskisinden daha çok ihtiyacımız vardır. 

       Sağlık ordusunun teçhizatı maddi ve manevi güçlü kılınması dır. Nasıl geçineceğim kaygısından uzak, maddenin düşünülmediği sevgi, saygı ve hürmetin eksik edilmediği bir manevi yapı mutlaka sağlanmalıdır.

       Bu ay hastanemiz fatura kese bildi mi? Performans yapabildi mı? Ek ödeme alabilir mıyım? Gibi kaygılardan sağlık çalışanları kurtarılmalıdır. 

       Sağlık çalışanları hiçbir devlet memuru ile kıyaslanmamalıdır. Hangi devlet memuru 24 saat üzerinden çalışıyor, hangi devlet memuru mesaisini ikiye katlıyor. Sadece sağlık çalışanları, öyleyse sağlık çalışanlarının diğer memurlardan iki kat farkı, ayrıcalığı, gecenin külfet ine karşı maaş ta nimet i olmalıdır.

        Sağlık çalışanları için bu bayram bayram olmalıdır.

Rize Sağlık sen Başkanı İsmail YILMAZ

Editör: TE Bilisim