Rize Sağlık Sen Başkanı İsmail Yılmaz,
"Devasa bir bakanlık binamız var maşallah, dışardan baktığınızda o binada görev yapanların çok marifetli olduğunu düşünürsünüz.
Bu binaya layık olan bakanlık çalışanları saha koordinasyonları ile sahanın sorunlarını çözmüş olmaları gerekirdi.
Sağlık Bakanı Olsam, bu binanın katlarında, odalarında, sayıları belli olmayan, sayısız bürokratların her birini mülakata alır gün içerisinde neler yaptıkları, toplum ve çalışanlar lehine ne kanunun alt yapısını hazırladılar, sorgularken imkânlara rağmen imkânsızlıklar çeken sağlık çalışanlarının hâk mücadelesini yapacak bürokratların önünü açardım.
Sağlık Bakanlığı binası sağlık çalışanlarına kapalıdır, onların temsilcileri olarak bizler bürokratlardan randevu alacağız x-ray cihazlarından geçecek, kapıda randevu almış olmama rağmen sekreterin biri aranacak, teyit edilecek ondan sonra bir kaç güvenlik şeridinden sonra katlara çıkabilecek, dışarda saatlerce bekleyip makama (huzura) gideceksiniz, ceket ilikli, saygı da kusur etmeden...
Randevu vermeyen bürokratın işi çoktur mutlaka, servisle gelirken servis yorucudur, özel aracı olmayanlar şikayet edebilir... İlk iş kahvaltı yapmak, olmasa olmaz, işe geçmeden havadan sudan, tâbi toplantı yapmaz mi? İş olsun yapacak tabiî... Gün içerisinde çok yorulduklarını kendi kendilerine itiraf etseler de, bir başka arkadaşlarını eleştirmeye gelince, aynı zamanda kendilerini, bürokrasiyi şikayet ederler, arkadaş gün akşama kadar yatıyorlar, topluma bir hayrı yoklar de yi verirler...
Sağlık bakanı olsam, branşların taleplerini, branşları dinleyerek alırdım. Kişiye makam değil, makama en iyi kişiyi seçerdim.
Sağlık bakanı olamayacağıma göre, bu dediklerimi iyi niyetli birer temenni olarak ta görebilirsiniz. Dediklerimin fazlası var, eksiği yoktur. " ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim