Sağlık SEN ve Türk Sağlık SEN'in kavgası büyüyor. Erzincan'da yaşanan olay genel merkezler düzeyinde açıklamalarla devam ediyor.

En son Türk Sağlık SEN'in yaptığı açıklama ise zehir zemberek. Sendika diğer sendikanın başkanına '' ...eline telefonu alarak ergenler gibi kayıt yapıp cıyaklamaya başlayan malum şahıs suçunu bastırmak için bir de şiddete uğradım diye iftira atmıştır.  '' dedi

Sağlık SEN Açıklaması;

Erzincan Şube Başkanımız Halil İbrahim İçoğlu’na sendikal faaliyetleri sürdürdüğü sırada malum sendika tarafından yapılan sözlü ve fiili tacize ilişkin açıklamamız: 

Sendika kurma gibi sendikal mücadele yürütmenin temeli de örgütlenme özgürlüğüne dayanmaktadır. 
Çalışanlar, kendi hür iradeleriyle sendikalara üye olabilirler ve sendikal amaçla faaliyet yürütebilirler. 
Anayasa, tüm bu hususlara çok açık bir şekilde yer vermiştir. 
Bu kapsamda Erzincan Şubemiz de görev ve yetkilerini Anayasa’nın ve yasaların çizdiği sınırlar çerçevesinde kullanarak, bir yandan sendikal faaliyetler yürütüyor, diğer yandan çok şeffaf bir şekilde üye çalışmaları yapıyor. 
Buna karşın, Şubemizin legal sendikal faaliyetinden rahatsız olan malum sendika şubesinin başkanı ve yöneticileri, Şube Başkanımıza sözlü ve fili tacizde bulunmuşlardır. Başkanımızın, sağlık çalışanları ile görüşmesinden, sorunlarına yönelik genel yaklaşımlar ortaya koymasından ve üyelik davetinde bulunmasından rahatsız olmuşlardır.  
Bilinmesini isteriz ki saha kimsenin tapulu mülkü değildir, sağlık çalışanları da kimsenin kulu kölesi değildir. 
Saldırganların kaba, tacizkar, nobran yaklaşımından oluşan fiil ve tehditler açıkça suçtur. Erzincan Şube Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz. 
Yapılan fiil, Anayasa ile teminat altına alınan sendikal hakların kısıtlanmasıdır.  Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesinde sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi iki yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını öngörmüştür.  Bu nedenle, sendikal faaliyetlerimizi engelleyen bu kişilerin işledikleri fillerinden dolayı Türk Ceza Kanununun 118. Madde, Türk Ceza Kanununun hakaret, tehdit suçlarından cezalandırılmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.
Sağlık-Sen olarak dayatmalara, tacizlere karşı sağlık çalışanlarının kararlı çatısı, yegane adresi ve gür sesi olmaya devam edeceğiz. Bu manada meydanı kimselere bırakmayacağız.

Türk Sağlık SEN Açıklaması ;

Türkiye salgınla uğraşırken ve tüm sağlık çalışanları kahramanca bir mücadele verirken bazı kendini bilmezler yeni atanan sağlık çalışanları başta olmak üzere çalışanlar üzerinde tahakküm kurmaya çalışmaktadırlar. Bunu yaparken de her türlü ahlaksızlığa bulaşmaktan çekinmemektedirler. Kendilerine yakışanın da bu olduğunu biz biliyoruzda onlarda bunu doğruluğunu ispat için uğraş vermektedirler.

Devlet, millet ve çalışan gibi bir derdi olmayıp sadece kendi menfaat daireleri etrafında dolananlar bu seferde Erzincan’da Hastanede sicil (özlük) birimine oturup çalışanların iletişim v.s özel bilgilerini alırken şube yöneticilerimiz tarafından suçüstü yakalanmışlardır. 

Sendikacı iseniz alanlarda, çalışanların bulunduğu ortamlarda olmak yerine sicil bölümünde ne işiniz vardır ?

Çalışanların kamuya emanet ettiği özel bilgilerini niçin almaya çalışıyordunuz? Buna nasıl cüret ediyorsunuz? sorularına cevap veremedikleri için kendilerine bunun ahlaksızlık olduğu ve hiçbir çalışanın mahrem bilgisi alamayacakları hatırlatılıp tepki gösterilmiştir.

Suçüstü halinin paniği ile eline telefonu alarak ergenler gibi kayıt yapıp cıyaklamaya başlayan malum şahıs suçunu bastırmak için bir de şiddete uğradım diye iftira atmıştır. Bu iftiraya malum-sen de dört elle sarılmıştır. 

Buradan açıkça ifade ediyoruz bunların yaptıkları ne sendikacılıktır ne de sendikal bir faaliyettir. Düpedüz ahlaksızlık ve şahsiyetsizliktir.

Haksızlığa suskun kalmadığımız gibi ahlaksızlığa ve şahsiyetsizliğe de geçit vermeyeceğiz. 

Huzur bozanlara, çalışana baskı kuranlara, ahlaksızlara, yalancılara, yancılara, yağcılara ve yandaşlara karşı gerekeni yapmaktanda hiçbir teşkilat mensubumuz çekinmeyecektir.

Çünkü zalime merhamet mazluma ihanettir.

Herkes bunu iyi bilmeli ve zihnine kazımalıdır. 

Önder KAHVECİ

Genel Başkan

Editör: TE Bilisim