Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal' ın Sağlık Bakanı Dr. Fahreetin Koca ve Bakan Yardımcısı Halil Eldemir etiketlediği paylaşımı;

"Sayın Bakanım sahanın durumu !

Aile Hekimlerine ait tüm kişisel ve hizmet veri tabanını içeren yazılım X personel tarafından yazılıp müdürlüğün kullanımına sunulmuş. Buraya kadar herşey normal.

Ücret, hizmet, kişisel verileri içeren bu yazılım Personel görevden ayrıldıktan sonra da kullanılıyor. Yazılımın geliştiricisi Personel yazılıma ve kullanımına ilişkin hakları il müdürlüğüne devretmiyor ya da hiç kimseye kullanıcı tanımlamıyor.

Hala içeriksel olmayan yani yazılım güncelleme ya da yazılımdaki değişiklikler dışındaki herhangi bir değişikliği de müdürlüğün hiç bir personeli yapamıyor. Yazılımın veri tabanına da yalnızca X personel ulaşabiliyor .Daha önce Fetö döneminde yaşandığı gibi X personel ileride bu veri tabanına ait her veriyi istediği her şekilde kullanabilir. Ticari firmalara bu bilgileri satabilir.

Verilerle oynayarak değişiklik yapıp farklı kazanç ve kayıplara sebep olabilir. Yapar diye söylemiyoruz ama yazılım ve veri tabanı bilgi bankası gibi çağın gereklerine ayak uyduramamış yöneticiler hangi sonuçlara sebep olacaklarının farkında bile değil.

Fax makinesi döneminden kalmış idareciler birilerinin kontenjanı ve referansı ile işgal ettikleri koltuklarda devleti zaafiyete uğratmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı olarak ya bu çağa ayak uyduramayan bu çağın tehlike ve fırsatlarını göremeyen jenerasyonun son durumu budur.

Dün fetö Bügün çeto başka gün keto isminin önemi yok .Bilinmesi gereken mesleğinin dışında sadede maaş çarpanı İçin görev talep edilen yerlerde ne yazıkki son durum bu .

Referans olmak beş dakika ama vebali bir ömür dür . Şehri tanımayan siyasetçilerin çalışanların sahadaki performanslarını bilmeden kendilerine uzak veya yakın önceliğinin malesef bizim bakanlıktaki son hali budur ."

Editör: TE Bilisim