Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönelik bazı basın yayın organlarında  yer alan ‘’iş bilmeyen yöneticiler var’’ haberine tepki gösterdi.   Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada üyesi olsun yada olmasın tüm sağlık çaalışanlarına sahip çıkacaklarını ifade ederken, sağlık ağlık çalışanlarını eğitimi, unvanı ile ötekileştirilemez, küçük düşürülemeyeceğini ifade etti. Konuşmasını;

‘’Sağlık Bakanlığı Kamu Hastanelerinin CEO sistemi ile yönetilmediğini bilmeyen bir sağlık sendikası genel başkan yardımcısı, ne içler acısı bir durumdur bu. Kaldı ki siz sağlık çalışanlarını temsil edip, haklarını korumak için varsınız. Henüz yönetmelikten haberiniz yokken sağlık çalışanlarına hangi alanda destek, hizmet üreteceksiniz? Tüm bilgisizliğinizi gözler önüne seren bu talihsiz açıklamayı yapmadan önce keşke bir zahmet edip Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Taşra Teşkilatı Yönetmeliğini okusaydınız."diyerek sürdürdü.

Konuşmasında yardımcı sağlık hizmetleri personelinin Taşınır Kayıt Yetkilis olamayacağını belirten bir yönetmelik olmadıgını ifade eden yıldırım

"Biz buradan bir tavsiyede bulunalım, sendikacılığı kendi şahsi menfaatleriniz için değil çalışan, emek veren tüm çalışanlar için yapın! Biraz okuyun öğrenin ki konuştuğunuz karşılık bulsun. Yardımcı sağlık hizmetleri personelinin taşınır kayıt kontrol yetkilisi olmasına engel teşkil eden bir yönetmelik mi var? Hiç araştırdınız mı? Peki yardımcı sağlık hizmetleri personeli bir sendikanın genel başkanı olabiliyor da taşınır kayıt kontrol yetkilisi neden olamıyor? Yardımcı sağlık personeli sivil savunma biriminde, sivil savunma uzmanı görevinde olabiliyor da taşınır kayıt kontrol yetkilisi mi olamıyor? Sağlık personellerinin unvanlarına göre ötekileştirilmesi bizi çok üzmüştür. Bu talihsiz aynı zamanda hadsiz açıklamayı yapanlar sağlık personellerine bakış açılarını ortaya koymuştur." dedi.

Sözlerine 

"Kardeşim’’ diyerek savunduğun kişiyi hiç araştırdın mı? Mesela kendisinin savcılığa intikal etmiş bir dosyası var mı, bu dosya hakkında bilgi sahibi misin? Yoksa bu sözleri sarf ederken yine bir ayrım içerisine mi girdin? 

Hastanede kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e hakaret edildiği, yırtıldığı yalanı ile algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Sürecin tamamen yalan ve uydurma olduğu ortadadır. Kimlere şirin gözükme derdindeyseniz bunu insan hayatı ile oynamadan yapınız. Genç bir çalışanın geleceğini çalmanın, iftirayla meslek hayatını karartmanın anlamı yoktur. Ortak değerimiz Kuran-ı Kerim’in adını kullanarak insanların hassas duygularını kabartmak, topluma nifak sokmak, kargaşa yaratma ve bu kargaşadan nemalanmak kadar adice bir fitne olamaz. Soruyorum size kime ve kimlerden talimat alıyor kime hizmet ediyorsunuz?

Her daim söyledim, buradan bir defa daha söylüyorum. Sağlık çalışanı olan herkes, bizim üyemiz olsun ya da olmasın biz onların temsilcisi, avukatı, sesi, sözü, ailesiyiz. Bizim var olma sebebimiz emek veren tüm kardeşlerimize samimi ve iyi niyetimizle hizmet üretmek, geleceğe evlatlarıyla birlikte güvenle bakabilmelerini, huzurla çalışabilmelerini sağlamak. Hiç kimse sağlık çalışanlarını eğitimi, unvanı ile ötekileştirilemez, küçük düşürülemez."devam etti.

Kaynak:https://izmirdesondakika.com.tr/gundem/baskan-ozgur-yildirim-saglik-calisanlarini-egitimleri-ve-unvanlari-ile-otekilestiremez-kucuk-dusunemezsiniz/

Editör: TE Bilisim