Sağlık çalışanı atamalarının bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Siyasi irade, özellikle de Hazine ve Maliye Bakanlığı atamalar için bir an önce adım atmalıdır. Üstelik her yıl düzenli olarak en az 60 bin atama yapılması gerekir. On binlerce sağlık mezunu atama müjdesi bekliyor" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı. İl Divan Toplantısına Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de iştirak etti.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla ilgili bilgi veren Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Durmuş, "Toplu sözleşme masasında sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek kazanımları elde etmek için çok ciddi mücadeleler verdik ve Allah'a şükürler olsun ki mücadelemiz neticesinde başarı sağladık. Sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını iyileştirecek birçok kazanım elde ettik. Bu kazanımlar sahaya nefes aldıracak. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın tüm sorunlarını çözmek için mücadelemiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

"Atamalar Bir An Önce Yapılmalı"

Sağlıktaki istihdam yetersizliğine de değinen Durmuş, Hazine ve Maliye Bakanlığına çağrıda bulunarak, sağlık çalışanı istihdamına yönelik bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ülkemizde 680 bin ebe-hemşire olması gerekirken, 200 bin ebe-hemşire hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir araya gelerek, alım konusunda biran önce uzlaşması gerekiyor. Sahada giderek büyüyen bir yangın var. Artık masa başında hesap kitap yapmak yerine biran önce yangına müdahale etmek gerekiyor. Sağlık stratejik bir alan. Pandemi sürecinde bunu bir defa daha gördük. Alt yapı yatırımlarının insan kaynağıyla desteklenmesi şarttır. Bu konuda siyasi irade, özellikle de Maliye Bakanlığı harekete geçmelidir. Dolayısıyla atamalar bir an önce yapılmalıdır. Üstelik sağlıkta istihdam açığını kapatabilmek için her yıl düzenli olarak en az 60 bin atama yapılması gerekir. On binlerce sağlık mezunu atama müjdesi bekliyor.”

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Tüm Sözleşmelilerin Kadroya Geçirilmesi İçin Mücadele Edeceğiz

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için mücadele ettiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise, “Ben de sözleşmeli statüde olan bir sağlık çalışanıydım. Kadroya geçmemi Memur-Sen ve Sağlık-Sen sağladı. Sözleşmeli personel sorununun önümüzdeki yıl içinde çözülmesini sağlayacak çalışmayı, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile kayıt altına aldık. Bu başarı Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in başarısıdır. Tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Balıkesir Milletvekili Canbey: Pandemi Sürecinde Sağlık Çalışanlarının Ne Kadar Önemli Olduğunu Gördük

Toplantıya katılan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Sağlık-Sen’in önemli çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalar neticesinde birçok kazanıma imza attığını söyledi.

Canbey, “Başta sağlık emekçileri olmak üzere tüm kamu personeli için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kaynaklar milletin kaynakları. Alın terinin hakkı verildiğinde devlette yücelir millette yücelir. Biz buna inanıyoruz. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının bu ülke için ne kadar önemli olduğunu gördük. Biz her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Balıkesir Şube Başkanı Erzi: Tüm Sorunlar Çözülene Kadar Mücadelemiz Sürecek

Sendikacılığın bir aksiyon hareketi olduğunu kaydeden Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi ise şunları söyledi:

“Aksiyon hareketimizin başarıya ulaşması için inanmışlık, özveri, samimiyet ruhlarını kardeşlik bağlarıyla pekiştirerek yola devam etmek gerekir.  Bu inanç ile bizler, Sağlık-Sen Balıkesir şubesi olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Tüm sorunlar çözülene kadar da mücadelemiz sürecektir.”

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarından dolayı Genel Başkan Durmuş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Erzi, “Yaparsa Sağlık-Sen yapar. İnanıyoruz ki, güçlü teşkilatımızla tüm sorunların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Toplantıya Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Editör: TE Bilisim