"Bugün 17:45 itibari ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yayınlanan bir genelge ile sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve izinler konusunda yeni bazı değişiklikler yapılmıştır.
Bu değişikliklerin birçoğu covid-19 pandemisinin 1. dalgasında yayınlanan genelgedeki uygulamaların benzerleri olup covid-19 pandemisinin ikinci dalgasına bakanlık sağlıkçılarımızın çalışma, özlük ve mali haklarında bugüne kadar pozitif yönde göstermediği iradeyi çalışma şartlarında negatif yönde değişiklikleri jet hızıyla yaparak göstermiştir.
Burada pandemi sürecinde Sağlıkçılarımıza yapılan ahde vefasızlığı, bakanlığın konu ile ilgili çağrılarımıza kulaklarını tıkayarak gösterdiği vurdum duymazlıgı uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Çünkü aylarca bunlarla ilgili herşeyi konuştuk vede yaptık..
Bugün bu genelgede yazılan birçok konu içersinde yıllık izinlerin iptal edilmesi hususunu gündeme taşımak istiyorum.
Genelgede belli bir süre olmadığı ve ucu açık olduğu pandeminin de uzun bir süre devam edeceğini düşünerek bu sene içerisinde izinleri olağanüstü şartlar altında kısa kullandırılan ayrıca performans ödemesi kesilmesin diye feragat edip izinlerini kullanmayan sağlıkçı arkadaşlarımızın 2019 yılından kalan ve 2021 senesi girdiğimizde aktarılması yasal olarak mümkün olmayıp yanacaktir.
Yanacak olan izinleri ile ilgili genelgede her hangi bir hükmün olmaması yine sahadan uzak halktan kopuk çalışanı düşünmeyen zihinlerin bu genelgeyi hazırladığını bizlere göstermiştir.
Bizim talebimiz aylardır hakları gasp edilen sağlıkçıların izinlerininde gasp edilmemesi bunun para olarak ödenmesi için her zaman hakkın ve halkının yanında olan sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkartılarak kanunda gerekli düzenlemenin yapılmasıdır.
Saygılarımla" ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim