;
Emeğin, Özverinin, Fedakârlığın vücut bulmuş hali olan sağlık çalışanı kardeşlerim ve yağmur çamur gözetmeden insanlara haber yetiştirme derdi olan emekçi gazeteci arkadaşlarım
Bugün yapmış olduğumuz bu basın açıklamasının gayesi uzun zamandır gündemimiz olan üzerinden haksız bir şekilde şahsımı ve sendikamı yıpratmaya çalıştıkları maaş promosyon ödemesi ile ilgili bilinmeyen tamamen duyumlara dayalı konuların açıklığa kavuşturulmasıdır.
Bugüne kadar sessiz kalmamızın sebebi banka ile yapmış olduğumuz görüşmelerin sekteye uğramaması ve sürecin zarar görmemesi içindi ama ne var ki bu hassas süreçte dahi 15 bin sağlık çalışanımızın menfaatini düşünmeyen sırf kendi ikballeri için benim ve sendikamın zarar görmesi için her türlü açıklamaları şuursuzca ve de bilinçsizce yapan sonradan ise somut bir artışın olacağını hissedip ani bir manevra ile başarıyı sahiplenmek için kendilerini rezil etme pahasına asparagas yalan haberler ile sürece dahil olmaya çalışan dahili ve de harici kişilerin olduğunu da söylemek isterim.
Çok değerli basın mensubu arkadaşlarım;
Promosyon ile ilgili toplum tarafından doğru olduğu sanılan yanlışların en başındaki konu ;promosyon ihalesinin tüm süreçlerin sendika tarafından yapıldığı, ihale tarihinin sendika tarafından belirlendiği ve sendika anlaşmaya imza atmayarak şerh koyarsa ihalenin geçersiz olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle en başta bu konulara değinmek , toplumu ve Sağlık çalışanlarını doğru bilgi sahibi yapmak sendika olarak ta misyonumuzdur.
Sevgili arkadaşlar; 17.07.2019 tarihinde yapılan promosyon ihalesinin ihale tarihini İl Sağlık Müdürlüğümüz belirlemiştir. Bu konuda sendikamızın yetkisi olmayıp, tamamen İl Sağlık Müdürlüğünün yetkisindedir. İhale tarihinin belirlenmesi ile ilgili tarafımıza herhangi bir bilgi verilmemiş ve idare ihale ye bir gün kala tarafımıza bilgi vermiştir. Sendikamız Yönetim Kurulu ivedi olarak tamamen kendi çabamızla ihaleye giren banka sayısının çok olması dolayısıyla, rekabetin artması verilecek miktarında sağlık çalışanlarına artı yönünde yansıması amacıyla Sağlık Müdürlüğü tarafından davet edilmemiş olan diğer bankalar aranıp ihaleye girmelerini sağlamıştır. Anlattığımız bu olay biraz önce soru olarak sorduğumuz konunun cevabıdır yani ihale tarihini belirleme yetkisi sendikada değil tamamen idarededir.
Lakin kuruluşu erdemliler hareketinin bir sonucu olan sendikamızın diğer çevreler gibi başkalarını suçlayarak yükselmek, büyümek gibi bir duruşu olmadığı için öncelikle ihalenin şeffaf bir şekilde yapıldığını bütün bankaların kendilerince o günkü faiz oranları, enflasyon rakamları, iktisadi parametreler ve de mevcut bankaların her il için ayırdığı miktara göre teklifler sunduğunu söylemekte yarar vardır. Bunun için süreç de emeği geçenlere teşekkür edilmiştir.
Sevgili basın mensupları;
İhalenin sonuçlarını iki zaman dilimi içerisinde değerlendirmede fayda vardır birinci zaman dilimi olan ihalenin hemen sonunda yapılan açıklamalara bakıldığında sonuçların yalan olduğunu bunun mümkün olmadığını, Başarının mimarının sendikamız ve de şahsım olmadığını idarenin olduğunu söyleyen içerdeki ve dışardaki bedbahtlar olacak ,İkinci evrede ise zaman içerisinde başka illerde yapılan ihale sonuçlarının daha yüksek çıkması neticesinde hiç idareye sorumluluk yüklemeyen şerh koysaydın ihale geçersiz olacaktı diye bilgisizce spekülasyonlar yapan kişi yada kurumlar karşımıza çıkacaktır.
Konuyla ilgili o tarihte iç ve dış mihrakların sosyal paylaşımlarına ve de söylemlerine bakacak her samimi yürek bu saldırıları yapanların iyi niyetli olmadıklarını şahsımın ve yönetimimin başarısızlığı için fırsat kolladıklarını, meselelerinin çalışanların menfaati olmayıp bu uğurda davasının adamıyız dedikleri sendikalarını bile sosyal platformdan ve ikili görüşmelerde şuursuzca eleştirmekten geri durmadıklarını göreceklerdir. Sonuç olarak kişisel ihtirasları için her fırsatı değerlendirmeye çalışanlar istifalar arttı diye yaygara koparanlar bilmelidir ki Bekir NENNİOĞLU fanidir kalıcı olan Sendikamdır.
Bu nedenle; Onlara sözüm: ben olmasam da bir Bekir NENNİOĞLU çıkıp yine de onlar gibilerinin kurumuma çöreklenmesine fırsat vermeyecektir ve bu davayı sahipsiz bırakmayacaktır.
Bu bedbahtlara bu güne kadar bize saldırırlarken sessiz kalmamıza İstiklal Mücadelesi Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile cevap vermek isterim
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum, kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum

Değerli Basın mensupları kıymetli;
Diğer sorumunun cevabı ise; Bu kazanım Başbakanlık genelgesi ile elde edilmiş bir Memur-sen kazanımı olup mevcut genelgede yetkili sendikaya sadece toplantıda 3.kişi olma yetkisi tanımıştır sendikanın ihaleyi iptal etme gibi, bir yetkisi olmayıp karar oy çokluğu ile alınan bir karardır, ilgili tarihte yapılan ihale sonucu mevcut şartlarda o güne kadar ilimizde ve o ana kadar yapılan ihaleler arasında alınan en yüksek rakam olup o gün o anlaşmaya şerh koymamız halinde nasıl bir saldırıya maruz kalacağımızı tahmin etmenizde fayda vardır.

Ayrıca daha önce değinmediğimiz doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de bankaların tekliflerini kendileri için en büyük gelir kaynağı olan ihalesi yapılan ilde daha önce o ana kadar hedefledikleri kredi kartı ve kullanılan kredilere göre yaptıkları için çalışan kişi sayısının kendileri için bir öneminin olmadığı çok nüfusa sahip olan bir ile 6500 vermektense küçük nüfuslu illere bu rakamları vermenin kendileri için avantaj teşkil ettiği banka yetkililerinden öğrenilmiştir bundan mütevellittir ki en düşük alan illerin başında bir çok ilden sonra yapmasına rağmen en yüksek çalışanı olan iller gelmektedir.
Sonuç itibarı ile sürecin en başından itibaren ülke şartlarında ve de ilimizde o tarihe kadar kazanılan en büyük promosyon ikramiyesi kazanımında bizlere değil de başarıyı başkalarına mal edenler, diğer illerde miktarlar artıp ibre kendilerince başarısızlığa döndükçe okları bu sefer tarafımıza yönlendirmişler ve acımasızca eleştirmişlerdir. Fakat bugün artık önce Rabbimin sonrada Ziraat Bankası Bölge Başkanlığının desteği ile miktar kişi bazında 690 Tl artarak toplamda kişi 5500 Tl olmuş , sonuç olarak 11 milyon lira artmış bu para sağlık çalışanlarımızın cebine direkt Adana ekonomisine de dolaylı olarak yansımıştır. Ayrıca bu miktar artışı bugüne kadar mevcut sözleşmeye ek sözleşme yapılarak oluşturulduğu için bundan sonraki promosyon görüşmelerinde Adana içtihadı olarak söylenecek olup, tarihe geçecektir.
İlk itirazımızı yaptığımızda bundan bir şey çıkmaz diyenler bugün nasıl yaptığımızı öğrenmeye çalışmakta ve de tebrik etmektedirler bu kazanım yerelde ekonomik manada en büyük kazanımdır hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Buradan her zaman müşterisinin yanında olan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne , Kıymetli büyüğümüz her zaman yanımızda hissettiğimiz Onursal Genel Başkanımız Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut KAÇAR beye, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Ertuğrul İSPAHA’ beye, İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ahmet ÖZER beye, Yönetim Kurulu üyelerime bu işe katkı sunanarak bizi motive eden tüm sağlık çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
‘’Diklenmeden Dik Durmaya Devam edeceğiz’’
‘’YAPARSA SAĞLIK-SEN YAPAR’’

İyi günler diliyorum hepinizi Allaha emanet ediyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Bekir NENNİOĞLU
Sağlık-sen Adana Şube Başkanı

Editör: TE Bilisim