Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yaptığı açıklamada; Ek ödeme emekliliğe yansıtılsın diyen Kamu-sen Başkanının popülist açıklamalarını kendisinin uzun süre sendikacılık yapmadığı siyasetle daha çok zaman harcadığı için normal karşıladığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Bekir Nennioğlu
Bu tip içi boş açıklamaların çalışanlarımıza herhangi bir katkı sağlamadığını ifade etti. Nennioğlu açıklamasında şunları kaydetti.

"Ek ödemenin emekliliğe yansıtılması çalışanlarımızın gelirlerinde 300-500 lira azalmaya neden olacağı için boyle bir uygulama yapılmadan önce ek ödeme yönetmeliğinin çalışanlar lehine değiştirilip tavan fiyatlarının yükseltilerek bu 500 liraya yakın farkın buradan kapatılması gerekmektedir. Aksi takdirde emekliliğe daha 10-20 sene olan çalışanlarımızın boyle bir gelir eksilmesini kabul etmesi mümkün görünmemektedir. Bu nedenle Adana Sağlık-Sen şubesi olarak bizim teklifimiz öncelikle ek ödemenin çalışanlar istikametinde değiştirilip yukseltildikten sonra ek ödemenin emekli kesenegine yansıtılması gerekmektedir. Tavsiyemiz ise sendika temsilcilerinin arkasını bilmeden konuşmamalari ve gerçekten sağlık çalışanlarımızın menfaatii üzerine birşeyler yapmalarıdir." dedi.

Editör: TE Bilisim