Devlet Bahçeli'nin ''Türk Tabipler Birliği corona kadar tehlikeli, kapatılmalıdır'' sözleri üzerine sağlıkta gündem bir anda değişti. Ne vaka sayısı nede ağır hasta sayısından söz eden yok.

Sağlık Çalışanlarının canla başla virüsle muhattap olduğu bir dönemde birde isminde '' türk'' kelimesi geçen bir yapıya kapatılsın demek toplum tarafından yanlış anlaşılabilir ki zaten sosyal medyada '' doktoruma dokunma'' ''kahramlarıma dokunma'' , '' görevimizin başındayız'' gibi hashtaglerle konu gündeme geldi.

Türk Tabipler Birliğinin merkez yönetimi marksist leninist kürtçü bir yapıya sahiptir. Atatürk'e Atatürk demek yerine '' Mustafa Kemal'' diyenlerdendir.  İllerde ise bazı iç anadolu ve karadeniz bölgesindenki iller hariç aynı tür ideolojik yapı tarafından yönetilmektedir. Sosyal Demokratlıktan bir kaç seviye ileri marjinalleşme yolunda giden bir yapıya sahiptir. Alternatifi olmadığı için bölücü olmayan sosyal demokrat doktorlar tarafından da desteklenmektedir.

Bu zaten yıllardır bilinen bir durumdur. Yeni birşey değildir. CHP'den ziyade HDP ve  SES  ile daha iyi ilişkileri vardır. 

Pandemi kapsamında kendi çaplarında çabalamakta kimi zaman doğru ve bilginin ışında açıklamalar yaparken kimi zaman provakasyon yaptıklarıda olmuştur. Bu yapı içinde değişik siyasi görüşlerin olmasından kaynaklanmaktadır. 

Bahçeli'nin bu çıkışının  pandemiye denk gelmesi, toplumun TTB'nin siyasi yapısını bilmemesi kamuoyunda defans oluşturacaktır. TTB' nin sosyal medyayı çok iyi kullanan anında örgütlenen  destekçileri vardır

Editör: TE Bilisim