Sağlıksen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan paylaşımında;
"Sağlık Bakanlığında ve taşrada hiçbir sınava tabi tutulmadan devlet memuru olmasına gerek dahi duyulmadan sağlığı yöneten kişi/kişiler atanırken,Yardımcı Hizmetler Sınıfından Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçecek personelin sınava tabi tutulması hangi aklın ürünüdür.
4 yıldır beklediğimiz Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile nihayet 4 Ekim 2020 tarihinde yapıldı. Sonuç mu; İlk olarak sınav sorularının sınav öncesi temin edildiğine dair bir sürü spekülatif haberler. Toplam 28 branştan 80 soru iptal edildi, 9 ayrı branştan ise 35 sorunun cevabı değiştirildi. Yani hiçbir güvenilirliği ve inandırıcılığı olmayan bir sınav haline dönüştü.
Sınava giren binlerce arkadaşımız bu ortamda sınav sonuçlarını bekledi. Sonuçlar açıklandı ve ikinci bir maraton başladı. Mülakat….
Mülakatta neyi sorgulayacağız?
Hizmetli veya memur kadrosunda olup yıllardır mesleğini icra etmeyen kimi maaş mutemedi, kimi taşınırcı, kimi arşiv görevlisi, kimi veznedar, kimi satın almada uzmanlaşmış, kimi iyi bir personelci olmuş yüzlerce arkadaşımızın işinde yeterli olup olmadığını mı? Yapılacak bu mülakat bu arkadaşlarımızın yıllardır göstermiş olduğu gayrete ve emeğe saygısızlık değil mi?
Kim sorgulayacak bunu peki?
Her yıl düzenli olarak bu sınavı yapmaktan aciz, dört yılda bir yaptığı sınavı bile eline gözüne bulaştıran bürokrasi mi..
Yapılması gereken şudur. Sayıları 3.000 civarında olan ve asli işini yapmayan/yaptırılmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan bütün çalışanların sınava tabi tutulmaksızın Genel İdari Hizmetleri Sınıfına aktarılmalarıdır.
İlla sınav yapılacaksa hem unvan değişikliği hem de görevde yükselme sınavı için hazırlanan personelin emeğine saygı duyulmalı, bu sınav her yıl düzenli olarak yapılmalı ve mülakata gerek kalmaksızın sınav puanına göre atamaları yapılmadır.
İlla mülakat yapılacak ise de 4 Ekim 2020 tarihinde yapılan sınavı bu hale getiren sorumlular mülakattan geçirilmelidir" ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim