Mil Sağlık Sen'den Yapılan Basın Açıklaması;


Yıllardır yetkili sendika hükümet ile resmi görüşmeler yaptığını, toplu görüşme pazarlıkları içinde olduğunu ifade ederek göstermelik eylem tiyatroları ile bugunlere kadar geldi.

Bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ile resim çektirip güçlüyüz imajı veren yetkili sendika, sorunların ha bugun ha yarın çözüleceğini ifade ederek yıllardır sağlık çalışanlarına vaatler veriyor.

Ne yaptıkları, hükümete hangi teklifi sundukları, nasıl bir eylem ve hareket belirledikleri belli değilken, hükümetin en ufak düzenlemesini ise hemen sahiplenerek, "talebimiz karşılık buldu" ifadeleri ile maalesef kamuoyunu yalnış bilgilendirmektedir.

Biz Mil Sağlık Sen olarak her değiştiğinde adaletsizliğin daha da arttığı bir döner sermaye yönetmeliği istemiyoruz. Döner sermaye yönetmeliğinin iptal edilerek yürürlükten kaldırılmasını yerine Havuz Sisteminin getirilmesini istiyoruz.

Havuz Sistemi sağlık bakanlığına bağlı tesislerin elde ettiği gelirlerin bakanlığımız bünyesinde ortak bir havuzda toplanıp ünvan ve  derece esası göz önünde bulundurularak adaletli bir şekilde maaş+sabit ek ödeme + ortak havuzdan gelen destek ödemesinin birleştirilip  maaşların her ayın 15'inde tek kalem olarak ödenmesini istiyoruz. Emeklilik sistemininde yeniden düzenlenlenmesi gerekir.
Ayrıca tabip ve diş tabipleri ile ilgili olarak performans sisteminin adaletli olarak  düzenlenerek devam ettirilmesinin uygun olacağı kanaatideyiz.

Bu doğrultuda hazırlamış olduğumuz HAVUZ SİSTEMİ (Döner sermaye ödemesi, sabit ek ödeme, yıllık izinler, ayın 15'inde tek kalemde maaş ödemesi, emekli maaşları) dosyamızı ekleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı makamına, Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına ve değerli kamuoyuna sunuyoruz.

Editör: TE Bilisim