Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen’in birlikte hareket ettiği 2021 Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memurların talep listesine iki yeni madde girdi. Daha önceki dönemde maaş zammı dışında, 3600 ek gösterge başlıkları ön planda yer alırken refah payı ve derece ilerlemesi de görüşülecek konulardan oldu.

MAAŞLARA DOĞRUDAN ETKİ EDECEK

Kurban bayramı sonrasında kamuda çalışan 7.1 milyon kişi yeni bir süreç başlayacak. Memur, memur emeklisi, kamu işçileri için görüşmeler gerçekleştirecek olan Çalışma Bakanlığı sürece dair hazırlıklarını tamamladı. Bunun yanında İşçi sendikaları ve memur sendikaları da görüşmelerden en fazla kazanımı elde edebilmek adına halen çalışma halindeler.

Memurlar adına masada olacak Memur Sen ve Türkiye Kanu Sen çok önemli başlıkları masaya getirecek. Çalışma Bakanlığı’na sunulacak talep dosyasında oransal zammın yanında seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması maddeleri yer alacak. Bu maddeler arasında yer alan refah payı ve derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması talepleri dosyaya yeni eklendi.

Editör: TE Bilisim