Kamu görevlileri sendikacılığı literatürüne katkı sunmak, geliştirmek ve akademinin ilgisini bu alana çekmek için çeşitli çalışmalar yapan Memur-Sen, düzenlediği tez ödülleri yarışmasında kazananları Memur-Sen Türkiye Buluşması’nda açıkladı.

Türkiye’nin 81 ilinden gelen üyelerin katıldığı ödül töreninde; emek, çalışma ve sendikal yaşamı kapsayan yüksek lisans ve doktora tezlerine ödüller verildi. Bu yıl birincisi düzenlenen Memur-Sen Tez Ödülleri kapsamında;

Yüksek Lisans dalında birincilik ödülünü; danışmanlığını Doç. Dr. Enes Gök’ün yaptığı “Türk Yükseköğretim Sisteminde Yönetişimde Katılımcılık: Üniversite Senatolarında Karar Alma Süreçlerinin İncelenmesi adlı teziyle, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Hasan Avcı kazandı.

Yüksek Lisans dalında ikincilik ödülünün sahibi; danışmanlığını Doç. Dr. Yusuf Alpaydın’ın yaptığı “2000'li Yıllarda Eğitim Sendikacılığının Değişimi: Eğitim-Bir-Sen Örneği” adlı teziyle İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Bilal Duran oldu.

Yüksek Lisans dalında üçüncülük ödülünü; danışmanlığını Prof. Dr. Sadegül Akbaba Altun’un yaptığı “Eğitim ve Bilim İş Kolu Sendika Yöneticilerinin Değişim Eğilimleri” adlı teziyle Başkent Üniversitesi’nden Ayşegül İrgin Işık kazandı.

Doktora dalında Mehmet Akif İnan Özel Ödülünü; danışmanlığını Prof. Dr. Osman Pehlivan’ın yaptığı “Ulusal ve Uluslararası Hukuk Boyutuyla Sosyal Güvenlik Hakkının Etkinleştirilmesi” adlı teziyle Trabzon Üniversitesi’nden Emrah Çetin kazandı.

Kazananlara yapılan plaket takdiminin ardından yapılan açıklamada; Memur-Sen’in emek ve çalışma hayatına ilişkin akademik çalışmalara desteğinin önümüzdeki yıl da devam edeceği, 2022 yılında gerçekleştirilecek olan Memur-Sen Tez Ödülleri başvuru sürecinin, 1 Kasım tarihinde başladığı ve 28 Şubat 2022 yılına kadar devam edeceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim