İlk olarak Memur-Sen Genel Merkezi’nde  Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurullarının bir araya geldiği Başkanlar Kurulu’nda konuşan ve süreci değerlendiren Ali Yalçın, Kamu İşvereni Heyeti’nin geçtiğimiz toplu sözleşmenin yarattığı memnuniyetsizlikleri göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi. 

Hükümetin zam teklifini 12 Ağustos’ta sunacağını ifade eden Yalçın, Memur-Sen’in tavrının bu teklife göre olacağını belirtti. Yalçın, memurların alım gücünün düştüğünü, 2019’da memura verilen zamdan bu yana enflasyonun beklenenin üzerinde çıktığını ve dolar kurunun piyasaya etkisini mutlaka hesaba katılması gerektiğini söyledi. Yalçın, "Memurlar geçen dönemde kendilerini geçim derdiyle baş başa bırakan bu yaklaşımı bir daha görmek istemiyor” diye konuştu. 

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın konuşmasının ardından ise sendika Genel Başkanları ve Yardımcıları hafta içinde tamamlanan komisyon çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

Toplu Sözleşme Memnuniyet Üretmelidir

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun ardından video konferans yoluyla gerçekleştirilen İl Temsilcileri Toplantısında il temsilcileri ile bir araya gelen Yalçın bu toplantıda "Toplu sözleşme memnuniyet üretilmelidir. Biz bu memnuniyeti oluşturacak teklifi kamu işverene sunduk. Kamu işvereni de teklifini sunarken memurların beklentilerini dikkate almalıdır" dedi. Toplu sözleşmenin hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşmenin önceki toplu sözleşmelerden farklı olduğunu belirtti.

Yalçın “Bu toplu sözleşme yaratacağı bir memnuniyetsizlik ile sosyal maliyet oluşturma potansiyeli daha yüksektir. Çünkü 5.Dönemde mutabakatsızlık oldu ve mutabakatsız geçen sürede ekonomik göstergeler memurun alım gücünü düşürdü. Siyasi irade vereceği teklifte ve yaklaşımda bu gerçeği göz önünde tutmalıdır. Toplu Sözleşmenin sosyal maliyet oluşturmamalı, toplumsal memnuniyet oluşturmalıdır" şeklinde konuştu. 

Yalçın’ın konuşmasının ardından söz alan il temsilcileri ise teşkilatın ve üyelerin toplu sözleşmeden beklentilerini aktardı. Toplu Sözleşmenin değerlendirildiği toplantıda Memur-Sen’in yol haritası masaya yatırıldı.

Editör: TE Bilisim