Memur zammı sendikaları memnun etmedi.

ASGARİ ÜCRET: % 50,4; EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI % 66,67 ARTTI

Memurlara verilen % 2,5'lik ek zam gündem olmaya devam ediyor. Asgari ücretteki yüzde 50,4'lük artış sonrası en düşük emekli maaşı 1.500 TL'den 2.500 TL'ye çıkartıldı. En düşük emekli maaşında yapılan bu artış % 66,67'lik zam anlamına geliyor. Tabiki bu artış sadece en düşük emekli maaşları için yapıldı. Diğer emekliler için ise enflasyon oranında zam yapılmış oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından 2022 memur zam oranı ve maaşları konusunda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı % 2,5'lik ek zammı Memur Sen yeterli görmedi. Yalçın, "Zam ateşi alır ama közü söndürmez" ifadelerini kullandı.

2022 memur maaşlarına yüzde 7,5 + 22,48 zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 4 bin 444 liradan 5 bin 776 liraya çıktı.

“GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPTIK”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından memur zam oranı ve maaşlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yalçın, şunları belirtti:

1-Bugün açıklanan enflasyon oranıyla, sürekli olarak dile getirdiğimiz; Eylül ayından itibaren kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerindeki alım gücü kayıpları gün yüzüne çıkmıştır.

2-Özellikle Toplu Sözleşme sonrası etkisini gösteren fiyat artışlarının oluşturduğu alım gücü kayıpların giderilmesi için hükümet nezdinde gerekli girişimleri yaptık. “EK ZAM/İLAVE ÖDEME” teklifimizin bütün kamu görevlilerine eşit yansıması için “seyyanen” olmasını istedik.

“SADECE YÜZDE 2,5’LİK BİR ARTIŞ YAPILMIŞTIR”

3-Hükümet tarafından ek zam gündeme almış ancak sadece %2,5'lik bir artış yapılmıştır! Ocak ayı itibariyle maaşlara yansıyacak olan %22,48'lik enflasyon farkının toplu sözleşme hükmü sonucu olduğu, Ocak zammı olan %5'in ise Toplu Sözleşme kararı gereği olduğu unutulmamalıdır.

“ATEŞİ BİR MİKTAR ALIR AMA KÖZÜ SÖNDÜRMEYE YETMEZ”

4-Hükümet tarafından yapılan ilave zam ile birlikte, ilk altı ay için maaş ve ücretlerde %30,5'lik bir artış olacaktır. % 30,5'lik artış, ateşi bir miktar alır fakat közü söndürmeye yetmez. Bir an önce ekonomideki dalgalanmayı durdurmak, yükselen fiyatları indirmek gerekir.

“EN İYİ ZAM DÜŞÜK ENFLASYON VE PİYASA İSTİKRARIDIR”

5-Bir kez daha ifade ediyoruz ki; sabit gelirliler için en iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Memur-Sen olarak; gelir dağılımında adaleti sağlama ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

Editör: TE Bilisim