Türkiye’nin en büyük emek hareketi Memur-Sen olarak;

1- Korona salgını, kamu hizmetlerinin vazgeçilmezliğini, özelleştirilmemesi gerektiğini, kamu görevlilerinin ve onların iş güvencesinin millet için güç ve güven kaynağı olduğunu, Devlet için ise beka garantörü konumunda bulunduğunu, iş, ücret, liyakat ve kariyer güvencelerinin ise kamu görevlilerinin vazgeçilmez ve yok sayılamaz hakları olduğunu bir kez daha teyit etmiştir.

2- Korona sonrasında ilk yapılması gereken işlerden biri, kamu personel sisteminin bütünüyle ve herkes için kadrolu ve güvenceli istihdamla şekillendirilmesi olmalıdır. Kamuda kadrosuz personel kalmasın… Kamuda güvencesiz kimse olmasın…

3- Korona sonrasında ilk yapılması gereken işlerden biri, kamu personel sisteminin bütünüyle ve herkes için kadrolu ve güvenceli istihdamla şekillendirilmesi olmalıdır.

4- İş güvencesine sahip olan, ücret güvencesine sahip olan, kariyer ve liyakat noktasında adil Devlet güvencesine sahip olan bir sistem tam olarak kurulduğunda; Sosyal Devlet de, insan onurunu esas alan Devlet de, demokratik hukuk Devleti de daha hızlı ve eksiksiz biçimde hem tesis hem de teşkil edilir.

5- Kariyer ve liyakat sistemi tarihi birikimimize ve medeniyet perspektifimize uygun biçimde kurulsun ve uygulansın…

6- Kamu görevlilerine verilen vaatler kapsayıcılık esasıyla ve herkesi mutlu edecek bir anlayışla yerine getirilsin. Ek gösterge artışında; sonuç gecikmemeli, kapsam genişlemeli ve düzenleme en kısa sürede gerçekleştirilmeli. 3600 ek gösterge artışı bir an önce yapılmalı, kapsamda daha fazla kamu görevlisi yer almalı, kurum, unvan, öğrenim ayırımı kesinlikle yapılmamalı

7- Kovid-19 ile mücadelede ön safta bulunan sağlık çalışanlarının bu süreçte ortaya koyduğu performans, personel mevzuatı yönüyle değerlendirilsin ve değerli görülsün.

8- Yıpranma tazminatından, salgın hizmetleri tazminatına, görev maluliyetinde şehit sayılmaya, iş barışını bozan performans uygulamasına son verilmesinde adaletli bir ücret ve ek ödeme sistemine geçilmesine, yeteri personel istihdamından uzun çalışma sürelerinin ve iş yükünün azaltılmasına, konukevlerinde yemek ihtiyaçlarının karşılanmasından çocuklarının bakımına dair talepler, teklifler ve projeler ele alınsın, uygulamaya konulsun ve bunlarla ilgili düzenleme yapılsın.

9- Mal üretimi ve ürünlerin tedarik zinciri noktasında bu süreçte ikame edilemez sorumluluk üstlenen PTT çalışanlarına ortaya koydukları gayret ve yüksek fedakârlık nedeniyle döneme mahsus mali ve sosyal hak düzenlemesi yapılsın. Bunun yanında statü farkı olmadan eşit işe eşit, aynı hizmete aynı kadro ve istihdam türü uygulansın, İHS personel sistemi kaldırılsın, yıpranma hakkından PTT çalışanları da yararlansın.

10- İş sağlığı ve güvenliği konusunda kamu, erteleme yerine, öncelemeyi; geride durma yerine öncü olmayı tercih etsin.

11- Pandemi nedeniyle istihdamda yaşanan negatif eğilimi bitirmede kamu öncülük yapmalı, kamunun boş kadrolarına dönük atama süreçleri hızlandırılmalı, ataması yapılanlar biran önce göreve başlatılmalı.

12- 4B ye geçirilen 4C li personelin zorunlu emekliliği, ek ödeme yoksunluğu, görevde yükselme yoksunluğu son bulmalı.

13- Gelir vergisinde adalet beklentimiz karşılanmalı, oranlar düşsün talebimiz dikkate alınmalı.

14- 31 Mart seçimleri sonrasında görevine son verilen belediye personeli, gerekirse yasal düzeleme yapılarak görevine iade edilmeli, boştan geçen süreleri de gelir kayıpları da tazmin ve telafi edilmeli.

15- Kılık kıyafet dayatmasına son vermenin, grev ve siyaset yasağına son vermenin pandemi sonrasına normalleşmeye katkısının büyük olacağı görülmeli ve kamu görevlilerine bu yasaklara son müjdesi verilmeli.

16- Ek göstergeleri yükseltmek, ek ödemeleri emekli ikramiyesi ve maaşına dâhil etmek artık gerçekleşsin.

17- Ailenin korunmasına, çocuklarımızın ve gençlerimizin sapkın yönelimlerden uzak tutulmasına, belirli grupların bu alan üzerinden toplumsal yapımızı ve ahlakımızı bozma tezgâhları kurmamasına dair hassasiyetimizle hem iç hukukta hem uluslararası sözleşmelerde nesli, nesebi, aileyi ve toplum ahlakını ve sağlığını olumsuz etkilemeyi mümkün kılan hükümler ve vaatler ele alınmalı, elden geçirilmeli ve elenmeli.

18- Kadına yönelik şiddetin engellenmesi de, annelik hakkının korunması da, anne çocuk ilişkisinin sağlıklı şekilde kurulması da kadın kamu görevlilerinin yönetim görevlerinde yer alması da tarihi birikimimizle, medeniyet değerlerimizle başarılabilecek alanlardır. Herhangi bir sözleşmenin projenin ya da dış kaynaklı ya da dış destekli girişimin bu alan üzerinden söz söylemesine ya da sözler üzerinden zihinleri kirletmesine izin verilmemelidir.

19- Emekliler, bu ülkeye hizmet etmiş emekçilerdir. Maaşlarını artırmak, kaygılarını azaltmak, aile ve çocuk yardımından yararlandırmak; yeni, büyük ve güçlü Türkiye için zor olmasa gerek…

20- Akademik hizmet sendikacılığı anlayışının mimarı, kamu görevlilerinin hak arama ve hukuk korumada yetkili konfederasyon sıfatıyla mihmandarı Memur-Sen olarak; erdemli sendikacılıktan, hizmet sendikacılığından, çözüme odaklanan ve teröre, şiddete bulaşmamış herkesi kucaklayan anlayıştan, sendikal alana ilgiyi ve desteği artıran çalışmalardan vazgeçmeyeceğiz.

21- İzinlerin gün esasıyla kullanılmasını, yardımcı hizmetler sınıfına son verilip o sınıftaki personelin durumuna uygun sınıfına aktarılmasını, kıdem ücretinde güncelleme, zam ve tazminatlara ilişkin kararnamede güncelleme yapılmasını bekliyor ve istiyoruz.

22- Hizmet sınıfları değiştirilen; müze araştırmacısı, arşivci, folklor araştırmacısı, kütüphaneci, kitap patoloğu, sosyologlar ile biyologlar ve bu kapsamda emsalleri ya da benzerleri ile farklı zam, tazminat, oran ve miktarlarına tabi tutulan personelin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.

23- Fiili hizmet zammının kapsamı özne ve hizmet kolu yönüyle genişletilmeli, daha önce yapılan çalışmalar çerçevesinde ortaya konan irade mevzuata yansıtılmalı.

24- Kamu hizmetinin sunumu sırasında şiddete maruz kalan kamu görevlisi ayıbından kurtulmak, sağlık çalışanlarının şiddete karşı korunması noktasında atılan doğru adımı diğer kamu görevlilerini de kapsayacak şekilde yaygınlaştırmak hem insani hem de idari önceliğimiz olmalıdır.

25- 1 Mayıs dayanışma bayramında, kamu görevlileri sendikacılığında toplu sözleşme ikramiyesinin yükseltilmesi ve dayanışma aidatı uygulamasına geçilmesi talebini yineliyoruz.

26- Kamu görevlileri; büyümeden, refah artışından pay almalı, büyüyen Türkiye’nin fırsat ve imkânları adil paylaşılmalı…

27- 4688 sayılı Kanun kapsamlı şekilde değişmeli. Yasanın eksikleri, masanın fazlalıkları, toplu pazarlığın eksik yanları, kamu görevlileri hakem kurulunun tarafsızlık vasfına dair noksanlığı giderilmeli.

28- Ekonomik ve Sosyal Konseyin yasal düzenlemesi yapılmalı, ivedilikle toplanmalı. Katılımcı demokrasi seçenekleri artırılmalı.

29- Kurum İdari Kurulları, KPDK gibi sosyal diyalog, çözüm paydaşlığı mekanizmaları etkin kullanılmalı. Pandemi nedeniyle yapılan toplantılar normalleşme adımı kapsamında takvim belirlenerek biran önce yapılmalı.

30- Kadrosuz usta öğreticilerin, vekil ebe-hemşirelerin, vekil imamların, ek ders ücreti karşılığı görev yapanların birikimleri yok sayılmamalı. Kamuda istihdamları için seçenek ortaya konmalı.

Editör: TE Bilisim