Genel Merkezde gerçekleştirilen 31. İl Temsilcileri Toplantısına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve Memur-Sen 81 İl Temsilcisi katıldı. 

Toplantıda gündem, 5. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve çalışma hayatı oldu.

Süreç boyunca istişareyi önceledik

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını ifade ederek, bu sürecin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Süreç boyunca Memur-Sen olarak istişare mekanizmalarının en güçlü şekilde yürütüldüğünü ifade eden Yalçın, bunun da Memur-Sen’in artık önemli konularda yetkili kurullarını hemen toplaya bilme becerisine bağladı.

Yalçın şöyle devam etti:

“Bir Toplu Sözleşme sürecinde mutabakat kadar mutabakatsızlık da doğaldır. Süreç doğru işler, yapılan teklifler rasyonel olursa uzlaşma olur, gelen teklif malul olur ve kamu görevlilerinin refahını artırmazsa da uzlaşmazlık olur.”

Süreçte sistemin aksaklıklarının uzlaşma noktasında olumsuzluklar ürettiğini söyleyen Yalçın, “4 güne sıkıştırılmış bir pazarlık süreci oldu. Bizim yaptığımız çağrıyla bu sürecin uzamasını teklif etmiştik. Ancak kabul görmedi. Ve son derece sıkışık ve hareket alanını kısıtlayıcı bir süreç oldu” diye konuştu.

Uslu: Zorlu ve Uzun Bir Süreçten Geçtik

Toplantının açılışını yapan Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu zorlu ve uzun bir süreç geçirdiklerini ifade ederek bu toplantıdan sonra 2 sene sürecek saha çalışmasına girileceğini aktardı.

Tonbul: Masa hiçbir zaman boş bırakılmadı

Toplantıda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da söz alarak süreç ve 4688 sayılı kanun hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Tonbul, gece-gündüz yapılan çalışmalarla masanın hiçbir zaman boş bırakılmadığını ifade ederek, “Süreç boyunca masanın düzgün işlemesi ve kamu görevlilerinin süreçten kazanımlarla ayrılması için elimizden geleni yaptık. Ancak olmadı ve süreçten uzlaşma çıkmadı. Uzlaşma, işbirliği ve diyalog mekanizmasının işletilmesi ve makul olan bir teklifle masaya gelinmesi kaydıyla olacaktı ancak teklif maluldü ve kabul edilemezdi” diye konuştu.

5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin “Talebiniz teklifimiz olsun” çalışmalarıyla başladığını ifade eden Uslu, masanın işlevsel kullanılamamasıyla Toplu Sözleşme sürecinin nihayet olarak uzlaşmazlıkla sonuçlandığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim