Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan sosyal medya hesabından yaptıgı açıklamada;

Masalar değişiyor, masallar değişmiyor!
Son bir yıldır içinde bulunduğumuz pandemi dönemini ayrı tutacak olursak genel manada Sağlık Bakanlığı bürokrasisinin oldukça hareketli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta sözleşmeli yöneticilik sistemine geçildikten sonra öyle bir ivme kazandı ki Bakanlık, hükümet değişse bu kadar hızlı değişimler yaşanması mümkün olmazdı.
Geriye dönüp baktığımızda son 19 yılda dört Sağlık Bakanı değişikliği yaşadık. Bakan yardımcıları hızla değişiyor, önceki dönemde yer alan müsteşar yardımcılarından da yine biri gidiyor diğeri geliyordu. Genel müdür değişikliği yaşadık onlarca defa. Değişmeyen bir şey varsa o da başta daire başkanları olmak üzere uygulamaya yönelik aksiyon alan, icracı olması gereken ekip.
Şimdi haklarını yemeyelim onlarda da bazı değişiklikler oluyor.
Mesela odaları değişiyor, mesela masaları değişiyor, mesela sorumlu oldukları birim değişiyor. Kapılarında yer alan isimlikler mesela, çok seviyorlar koridorlar arası, katlar arası gezip dolaşmayı.
Ama değişmeyen bir şey varsa o da sağlık çalışanına anlattıkları masallar…
İşte o hiç değişmiyor.
Sahada ter döken sağlık çalışanına bakış açıları, yaklaşımları hiç değişmiyor mesela.
Sağlık çalışanının taleplerine kulak tıkama alışkanlığı hiç değişmiyor. Hiç değişmiyor mesela vurdumduymazlıkları, çözüm üretmeye olan mesafeleri, çözüm önerilerine olan direnişleri.
İllaki önemlidir kurumsal hafıza, başladıkları işi sonuna kadar götürmeleri ama bu ısrarın ardından gelen yönetici körlüğü denilen müzmin hastalığa ne engel olabiliyorlar ne de farkına varabiliyorlar. Onların bu tutumu sahada ter döken sağlık çalışanını mağdur ediyor, çileden çıkarıyor.
Masa başında oturanlar sessiz sedasız mesaisini tamamlayıp evlerine döndüğünde kaybeden yine sağlık çalışanı oluyor. Ne özlük haklarında bir gelişme kaydediliyor ne de mali haklarında. Aldıkları alkışlar yegâne kazanımları olarak kalıyor hafızalarda." dedi.
Editör: TE Bilisim