Başkan DURUEL açıklamalarının devamında; ''Yıllarca dirsek çürütülerek ve büyük emek verilerek alınan eğitimlerin hakkı vermeli, hekimler; idarecilik, istatistik, kalite, sağlık müdürlüğü, uzmanlık gibi görevleri değil de aldığı eğitimin gereği olan hekimliğini yapmalı, hemşire, ebe, sağlık memuru, anestezi teknikeri vb. sağlık çalışanları ise aldıkları eğitime uygun mesleklerini yapmalı,temizlik personeli, temizlik yapmalı, güvenlik personeli güvenliği sağlamalı, kısacası 'kim hangi kadro İçin memur olmuşsa o görevi yapmalıdır. Bu memlekette herkes eğitimini alıp öğrendiği mesleğini yapsa sorunların %90 çözülmüş olur diye düşünüyorum. Doktor 11-12 yıl tıp eğitimi alıp bir gün bile doktorluk yapmaz, idarecilik yada hekimlik dışı bir birimde çalışırsa, hemşire 4-8 yıl hemşirelik eğitimi alıp aldığı eğitimin dışında masa başı işlerde veya hemşirelik dışı işlerde çalışırsa, laboratuvar teknikeri, radyoloji teknikeri yine yıllarca alanı ile ilgili eğitim alıp, aldığı eğitimin dışında çalışırsa bu eğitimlerin ve bu emeklerin anlamı kalmaz.Kurumlara temizlik personeli alınıyor aradan biraz zaman geçince personellerin bazıları şef yapılıyor, bazıları temizlik dışı işlerde çalıştırılıyor, şoförler memur olarak çalışıyor, memurlar şoför olarak çalıştırılıyor.

Ayrıca yüksek lisans mezunlarına lisans mezunları, lisans mezunlarına lise mezunları, hatta lise mezunlarına ilkokul mezunları amirlik yapıyor. Kısacası devlet dairelerinde ayaklar baş, başlar ayak olmuştur.Hastaneler yıllardır bir işletme olarak hizmet vermektedir. Bugün büyük holdingler ve işletmeler, profesyonel CEO’lar tarafından yönetildiği için büyüyor.

Kısacası her göreve başlayan görev tanımının dışında çalışmayacağını taahhüt eden sözleşme imzalamalı ve aldığı eğitimin gereğini yapmalı. Hastaneler de artık profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmelidir. Türkiye’deki tüm kurumlarımız profesyonelce çalışma ve yönetilme vizyonunu hayata geçirmelidir.

Adaletin sağlanması, çalışanların performanslarının arttırılması, işyerine ve devlete aidiyet duygusunun gelişmesi ve kalkınmanın hızlanması için Liyakatin iktidar olması gerekmektedir.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim