Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, tarafından flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada alınan tedbirler sayesinde grip vakalarının sıfır olduğunu söyledi.

PEK ÇOK VİRÜS ENFEKSİYONLARINDA AZALMA BAŞLADI

Dr. Savaşçı yaptığı açıklamasında grip olarak çok vaka çıkmadığını bunun sebebinin de alınan tedbirlerle olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda influenza grip vakamız 'sıfır', çok vaka çıkmıyor ortaya. Bunun birinci nedeni alınan tedbirler; maske takıyoruz, mesafemizi koruyoruz, el hijyenine dikkat ediyoruz. Gribin de bulaşma yolu genelde okullar, toplu gidilen yerler tiyatro, konserler, sinema buralarda çok bulaş gerçekleşiyordu. Kısıtlamalardan dolayı bunlar azaldı, toplu olarak bir araya gelinmiyor. Hijyen kurallarını biz artırınca başka virüs enfeksiyonlarında da azalma var, tüberküloz, bakteriyel enfeksiyonları da dahil. Genel bir dünya temizlik ve hijyenik ortama doğru gidiyoruz, bu da Koronavirüs'ün olumlu bir yönü"

Editör: TE Bilisim